Achterdam 7: dit is één van de meest bijzonder gevelwanden in de binnenstad
Achterdam 7: dit is één van de meest bijzonder gevelwanden in de binnenstad (Foto: hvalkmaar.nl)

Eervolle vermeldingen Puienprijs 2019

ALKMAAR - De nominaties voor de vijftiende Puienprijs, die de Historische Vereniging Alkmaar sinds het jaar 2000 organiseert, zijn de afgelopen weken bekend gemaakt. Naast de nominaties zijn er altijd panden waar ook een bijzondere prestatie is verricht om de architectonische of cultuurhistorische waarde van een pand te verbeteren of te versterken.

Er zijn dit jaar 7 panden die niet in aanmerking kwamen, maar die wel het vermelden waard zijn. Dit zijn Helderseweg 28, Achterdam 7, Heilooërdijk 30, Kanaalkade 4, Kennemerstraatweg 94, Oosterburgerstraat 15, Spoorstraat 101 en Nieuwe Vaart 43. De Achterdam 7 is zo'n pareltje. Dit is één van de meest bijzondere gevelwanden van Alkmaar.

Puienprijsavond

De Puienprijscommissie van de Historische Vereniging Alkmaar gaat tijdens de 'Puienprijsavond' dieper in op de selectie en historie van de nominaties en maakt daar de prijswinnaars bekend. De Puienprijsavond wordt woensdag 13 november gehouden in het Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8 te Alkmaar. Ook eigenaren eervolle vermelding zijn welkom. Toegang is gratis. Verdere informatie hvalkmaar.nl/puienprijs.