Nicholas Papadimitrio.
Nicholas Papadimitrio. (Foto: aangeleverd)

Kaasmarktconcerten Grote Kerk

ALKMAAR - De serie gratis kaasmarktconcerten in de Grote Kerk start vrijdag 3 mei. Tot en met vrijdag 13 september is de kerk elke vrijdag geopend voor publiek.

Om 12.00 en 13.00 uur gratis toegankelijke concerten

Er worden op deze dagen om 12.00 uur en om 13.00 uur gratis toegankelijke concerten gegeven. De kaasmarktconcerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk.

Historische orgels

Beide historische orgels (het Van Hagerbeer/Schnitger en het Van Covelensorgel) worden tijdens de kaasmarktconcerten bespeeld. Vrijdag 3 mei is organist Nicholas Papadimitriou te beluisteren.

Zomeravondconcerten

Nicholas Papadimitrio studeerde piano aan het Conservatorium van Athene en vervolgde deze met een orgelstudie. In 2009 volgde hij les aan het Conservatory's Department of Music Theory, waar hij cum laude afstudeerde. Hij werd in 2013 toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam, waar hij orgel heeft gestudeerd bij Jacques van Oormerssen, Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Vanaf woensdag 10 juli staat in de Grote Kerk Alkmaar eveneens wekelijks een serie Zomeravondconcerten op het programma.

Meer informatie via www.grotekerkalkmaar.nl.