Slagwerkgroep Excelsior uit Limmen.
Slagwerkgroep Excelsior uit Limmen. (Foto: Aangeleverd)

Vita Nova viert 70-jarig jubileum met concert

ALKMAAR - Accordeonvereniging Vita Nova uit Alkmaar organiseert dit jaar concerten in het kader van haar 70-jarig jubileum. Zo verzorgt het B-orkest van de vereniging vrijdag 5 april een gezamenlijk concert met de Slagwerkgroep Excelsior Limmen. Het concert begint om 20.00 uur in de Alkmaarse Vrijheidskerk. De entree is € 6,50 ,inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren via 072-5125627.

Slagwerkgroep Excelsior uit Limmen is opgericht in 1957 en bestaat dus al ruim zestig jaar. Bij de start van de vereniging bestond het instrumentarium uitsluitend uit trommels dat een aantal jaar later werd uitgebreid met de grote bass drum en de tenor trom. Excelsior staat geruime tijd onder leiding van dirigent Floris van Tol, die op ontspannen wijze de wekelijkse maandag repetities en de concert uitvoeringen leidt.

Door een zeer afwisselend repertoire van voornamelijk bekende muziek stukken van artiesten zoals Sting, Kensington en vele anderen hoopt Slagwerkgroep Excelsior het publiek een mooie muzikale avond te bezorgen.