Winnaars Zorg&Welzijn.
Winnaars Zorg&Welzijn. (Foto: Guide Loose)

Zilver bij Skills Talentwedstrijden

ALKMAAR - Sharifa Saleh (16) uit Heerhugowaard, Femke Prasing (17) uit Obdam en Sofie Barendrecht (17) uit Alkmaar behaalden vorige week zilver bij de Skills Talent-wedstrijden in Amsterdam. De vmbo-leerlingen van het Alkmaarse Van der Meij College deden mee in de categorie Zorg & Welzijn.

'Het was superleuk'

Zes uur lang bevonden Femke, Sofie en Sharifa zich donderdag in een fictief verzorgingstehuis. Aan de hand van rollenspellen met LOTUS-vrijwilligers toonden ze hun kennis. "Het was superleuk. Veel leuker en uitdagender dan de provinciefinale. Er was meer verdieping. We moesten een prestentatie geven over de gevolgen van cafeïne en een mevrouw begeleiden met diabetes. Er was een bureau met computer, dat was de balie. We zorgden ervoor dat die altijd bemand was. Vooraf hadden we de taken verdeeld en we hebben heel goed samengewerkt", vertelt Sofie.

Uitdaging

Sofie is net als haar collega's Femke en Sharifa dolblij met de tweede plek en bijbehorende medaille. De dames slaagden vorig jaar voor hun basisberoepsopleiding en doen nu de kadervariant. "We hebben deze drie dames voorgedragen voor Skills Talents om ze een extra uitdaging te geven", vertelt teamleider en docent mevrouw van Essen van het Van der Meij College. Sharifa: "Ik schrok wel toen ze me vroegen, maar ik vond het ontzettend leuk om te doen."

Sinaasappelsap

In februari won het drietal de provinciale finale. Daarin bezochten ze met een groep fictieve bejaarden een denkbeeldige dierentuin. Ze moesten toen een overhemd strijken, medicatie sorteren en de juiste hoeveelheid sinaasappelsap inschenken. Maar ook uitnodigen maken en een gewonde vinger verbinden.