Nick Oudejans en Bert van Soest.
Nick Oudejans en Bert van Soest. (Foto: Vincent de Vries)

'We hebben meer vrijwilligers nodig'

ALKMAAR – De naam buurthuis Bloemwijk is vanaf vrijdag 10 mei verleden tijd. Het bestuur heeft gekozen voor een nieuwe naam: Ontmoetingscentrum Zuid-West. Onder leiding van bestuursleden Nick Oudejans, Bert van Soest, Joris Komen, Harry Overman, Inge Oudejans en Marga Poelman heeft het buurthuis een ware metamorfose ondergaan. Het nieuwe buurthuis kreeg onder meer een nieuwe bar en moderne keuken. Wie het vernieuwde buurthuis wil zien, is vrijdag 10 mei om 16.00 uur welkom voor de officiële opening van Ontmoetingscentrum Zuid-West. Het bestuur hoopt op een grote opkomst en nieuwe vrijwilligers.

Ontmoetingscentrum Zuid-West opent deuren

De bewoners van Bloemwijk hebben spannende en emotionele maanden achter de rug. Onlangs werd bekend dat alle huurhuizen uit de Bloemwijk over enige tijd worden gesloopt, ondanks protesten van bewoners en instanties. In buurthuis Bloemwijk zijn al meerdere 'klankbordavonden' georganiseerd over de sloop- en nieuwbouwplannen en vormt de huiskamer van de buurt. Het oude buurthuis was volgens Nick Oudejans toe aan een modernisering. "Ons buurthuis dateert uit 1975 en was gedateerd. Met financiële hulp van de gemeente Alkmaar, de Rabobank en Stichting De Waaier hebben de werkzaamheden uit kunnen voeren. Op het resultaat zijn we erg trots."

Vrijwilligers

Wekelijks worden veel activiteiten in Ontmoetingscentrum Zuid-West gehouden, zoals biljarten met Biljartvereniging Pompidou, zingen met Kinderkoor Spic en Spice, Creatieve Workshop, met tekenen, schilderen en bloemschikken. Leren koken, darten en voor de liefhebbers van de Formule 1 is het mogelijk om de spanning te voelen op de race simulators van Red Bull. Nick Oudejans: "Er gebeurt nog veel meer. Zo hebben we ook activiteiten buiten de deur. Bijvoorbeeld handboogschieten bij Achilles, film kijken bij de VUE bioscoop en kanoën. Eigenlijk hebben we nog veel meer mooie plannen, maar er is een groot probleem: we hebben meer vrijwilligers nodig die activiteiten willen begeleiden. Wij als bestuur pakken nu bijna al het vrijwilligerswerk aan, maar we hebben echt meer hulp krijgen van de bewoners."

Driegangendiner

Vanwege de plannen om de huizen van de Bloemwijk te slopen is het idee ontstaan om in het buurthuis een fotocafé te starten. Bert van Soest: "Amateurfotografen uit de wijk die foto's maken van de huidige situatie en straks van de nieuwbouw. Misschien zijn er ook nog bewoners die foto's van vroeger hebben. Dat alles wordt samengevat in een expositie 'Foto's van de wijk'. Kijk voor meer informatie op de nieuwe website www.oczuidwest.nl.


Afbeelding