Tweetakt bij Kunstuitleen Alkmaar.
Tweetakt bij Kunstuitleen Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Tweetakt bij Kunstuitleen Alkmaar

ALKMAAR - De tentoonstelling Tweetakt is te zien tot en met 6 oktober bij Kunstuitleen Alkmaar aan de Bergerweg 1. Een duotentoonstelling met werk van Liesbeth van Woerden en Michel Wijdeveld is geen voor de hand liggende keuze. Tussen het werk van Michel en Liesbeth bestaan grote verschillen. Toch durfde Wijdeveld het aan om Van Woerden uit te nodigen voor een gezamenlijke presentatie.

Michel Wijdeveld beperkt zich duidelijk tot het overgangsgebied tussen schilderij en object en maakt non-figuratief werk. Het werk van Liesbeth van Woerden kan allerlei gedaantes aannemen. Vanuit een idee kiest ze passende materialen en technieken. Herkenbare alledaagse voorwerpen en fenomenen spelen in haar werk een belangrijke rol.

Overeenkomsten

Beide kunstenaars zien echter ook overeenkomsten in elkaars werk. Ze hechten waarde aan het maken van betekenisvolle beelden die tijdens of na ervaring uitnodigen tot reflectie. Waar dit toe leidt en wat dat oplevert bij het maken van een gezamenlijke tentoonstelling is nu te zien in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar.

De tentoonstelling TWEETAKT is te zien tot en met 6 oktober bij Kunstuitleen Alkmaar aan de Bergerweg 1.

Afbeelding