Het kunstwerk van Sebastiaan Groot.
Het kunstwerk van Sebastiaan Groot. (Foto: aangeleverd).

Winnend Rambrandt-doek groots in De Rijp

DE RIJP - Het winnende schilderij Een Vallend Boek van Sebastiaan Groot uit het populaire tv programma Project Rembrandt, hangt groots in De Rijp.

Ik heb het zo willen schilderen dat het open en toegankelijk blijft

Samen met Rembrandt als Apostel Paulus, komen beiden werken rechtstreeks uit het Rijksmuseum. Hiermee is de eerste overzichtstentoonstelling van het jonge schilderstalent, met 17 werken, een feit.

De nieuwe Rembrandt

Deze tentoonstelling De nieuwe Rembrandt is tot 10 november in Museum In 't Houten Huis in De Rijp te zien. De jury van Project Rembrandt wees Sebastiaan Groot unaniem aan als winnaar met het grote doek Een Vallend Boek (200x160 cm). Het gaat over burn-out en depressie onder studenten en heeft Sebastiaan aangezet tot dit indrukwekkende werk. "Ik wilde het verhaal van de studenten goed overbrengen. Maar ik heb het zo willen schilderen dat het open en toegankelijk blijft. Dat het universeel is, zodat mensen er hun eigen verhaal in kunnen herkennen".

Opdracht

Het andere toegevoegde werk aan de tentoonstelling, Rembrandt als Apostel Paulus, was een technische opdracht om een zelfportret van Rembrandt te kopiƫren binnen 24 uur. Tentoonstellingsperiode: tot en met 10 november.

Museum In 't Houten Huis, Tuingracht 13, 1483 AP De Rijp, telefoon: 0299 671286. www.houtenhuis.nl