Zaterdag 28 september is het shoppen tussen de straatmuzikanten.
Zaterdag 28 september is het shoppen tussen de straatmuzikanten. (Foto: archief)

Shoppen met een mooie blues

ALKMAAR - Een hele avond shoppen en met vier volle tassen genieten van bluesmuziek. Het kan zaterdag 28 september tijdens Shopping Night, want niet alleen zijn de winkels dan tot 23.00 uur open, dit avondje shoppen valt midden in het Bluesfestival Alkmaar dat vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september heel Alkmaar overlaadt met bluesmuziek.

Bluesfestival Alkmaar 27, 28 en 29 september

Shopping Night en het Bluesfestival mengen zich moeiteloos deze avond, want overal in de stad zijn straatoptredens van bluesmuzikanten. Verder is er een grote straatparade met muziek, dansers, danseressen en de bekroonde circusartiesten van Circo di Strada. De parade start rond acht 's avonds en gaat de hele stad door.

Buitenpodia

Met optredens op meer dan dertig locaties is het Alkmaar Bluesfestival het grootste indoor/outdoor bluesevenement van Nederland. Bij het Gulden Vlies en op het Canadaplein zijn buitenpodia. De grand opening vindt plaats in samenwerking met de Stichting Alkmaar Blues Express bij Podium Victorie op 27 september met de Dynamite Blues Band.

Winnaar

De winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018 en derde plaats finalist op de European Blues Challenge 2019 staat voor een explosieve cocktail van blues, rhythm & blues, swing en rock&roll. Dit concert is gratis te bezoeken.

Meer informatie op www.alkmaarshopping.nl en www.alkmaarbluesexpress.nl.


Naast muziek is er een grote straatparade met muziek, dansers en danseressen en de bekroonde circusartiesten.