Een heerlijk middagje, georganiseerd door Wijnhuis Oudorp.
Een heerlijk middagje, georganiseerd door Wijnhuis Oudorp. (Foto: aangeleverd)

Exclusieve wijn/spijs proeverij

OUDORP - Wijnhuis Oudorp aan Herenweg 81 in Oudorp geeft zondag 8 december de jaarlijkse wijn/spijs proeverij bij wijk en ontmoetingscentrum 'De Eenhoorn' aan Verdonkenoord 44 in Alkmaar. Van 12.00 uur tot 16.00 uur zullen er 150 wijnen uit de hele wereld op de proeftafels staan.

Daarnaast is er ruimte voor nieuwe producten, zoals jenevers gerijpt op houten fusten. Ook staat er een zogenaamde 'thema proeftafel' met vier wijn/spijs combinaties. Wie een kaart koopt, kan deze wijn-spijs combinaties proeven. Door gerechten te combineren met een wijnproeverij, ontstaat een uniek evenement. De gerechten komen uit eigen keuken, zijn door Ab zelf gekookt. Sinds 1997 is Wijnhuis Oudorp trots lid van de wijnproevers, een groep zelfstandige slijters die samen de wijnen inkopen van producenten uit de hele wereld. De wijnwijzer is een begrip geworden voor de wijnliefhebber. Het is een magazine dat vier keer per jaar wordt uitgegeven door de Wijnproevers met scherpe aanbiedingen op gebied van wijn, speciaalbier en gedistilleerd. Kijk maar eens op www.wijnproevers.nl voor meer info. Naast de 150 wijnen die open staan, zullen diverse importeurs en producenten aanwezig zijn om u alles over hun producten te vertellen en te laten proeven. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een mousserende wijn, alcoholvrij, een trend! Veel wijnen zijn ook in magnum flessen te koop, ideaal tijdens de feestdagen en echte eyecatchers!

Kok

Ab Tamis, die samen met zijn vrouw Ireen Wijnhuis Oudorp runt, heeft een horeca-achtergrond, is jarenlang kok geweest. Hij combineert gerechten moeiteloos met de wijnen die bij Wijnhuis Oudorp te koop zijn. Vaste waarde in de zaak is Lisa de Nijs, die al jarenlang bij Wijnhuis Oudorp werkzaam is. Lisa gaat Wijnhuis Oudorp per 1 januari 2020 verlaten, maar daar komt Floris Nieuwenhout voor in de plaats. Sinds september vorig jaar is ook Diana Eedens het team komen versterken. Diana heeft reeds 10 jaar ervaring. Wie naar de winkel komt met een menu, krijgt een wijnadvies op maat. Dat goede wijn niet altijd duur hoeft te zijn, ziet u zeker terug in het uitgebreide assortiment van Wijnhuis Oudorp. Betaalbaar, met een goede prijs/kwaliteitsverhouding, dat is het uitgangspunt bij alle wijnen die bij Wijnhuis Oudorp te koop zijn.

WIjnhuis Oudorp kookgilde

Een niet meer weg te denken fenomeen bij Wijnhuis Oudorp is het 'Wijnhuis Oudorp Kookgilde'. Thuishaven is de kookstudio van de Eenhoorn op de eerste etage. Elke derde week van de maand komen drie groepen bij elkaar, om onder het genot van een glas wijn een vier gangenmenu te koken. Er wordt gewerkt met verse producten, alles wordt zelf gemaakt, tot en met het ijs aan toe. De tafel wordt klassiek opgedekt met grote kandelaars en wit tafellinnen. Elke gang wordt begeleid door een andere wijn.Kijk maar eens op de Facebookpagina van wijnhuis Oudorp voor foto's.

Kaarten voor de proeverij zijn te koop voor €10,00 per persoon bij Wijnhuis Oudorp. Wacht niet te lang met kaarten kopen, want vol is vol!