Het Grote Foute Jongens Boek. Deel 2 van columnisten.
Het Grote Foute Jongens Boek. Deel 2 van columnisten. (Foto: aangeleverd)

Het Grote Foute Jongens Boek

ALKMAAR – Twee jaar na het grote succes van hun eerste samenwerking zijn ze terug: de populaire columnisten Rob Hoogland (De Telegraaf) en Arthur van Amerongen (de Volkskrant, HP/De Tijd). Ze vertegenwoordigen twee verschillende werelden, maar hebben toch veel met elkaar gemeen: humor, spitsvondigheid en maling aan politieke correctheid. Ze zeggen onverbloemd wat ze vinden en passen daarbij vaak het stijlmiddel van de satire toe. Zaterdag 23 november staat er een signeersessie gepland bij Van der Meulen's Boekhandel aan de Langestraat 87 in Alkmaar.

Deel 2 van columnisten Rob Hoogland en Arthur van Amerongen

Rob en Arthur leerden elkaar al chattend beter kennen op Facebook, zochten elkaar daarna regelmatig op en besloten toen tot een unieke samenwerking, die heeft geresulteerd in het succesvolle Het Grote Foute Jongens Boek in 2017. Jeroen Vullings, Nieuwsshow (over deel 1): 'Totaal taboeloos. Niemand wordt gespaard. Het is een krankzinnig boek waar je met rode oortjes van geniet.' De columnisten bundelden hun krachten opnieuw, wat leidde tot een scherp vervolg. In korte dialogen, maar ook langere verhalen passeren alle denkbare onderwerpen de revue: de wereld van de media, drank & drugs, voetbal en sport in het algemeen natuurlijk, de grachtengordel, popmuziek, meisjes, politiek, literatuur, misdaad, leven & dood. Met voorwoorden van Leon de Winter en Adjiedj Bakas. 'Ik lees Hoogland al jaren, en Van Amerongen heb ik veel te laat ontdekt […] Wanneer ze ruggengraatloze politiek-correcten onder vuur nemen, doen ze dat uit respect voor echte revolutionairen. – Leon de Winter 'Als troetelhindoe wens ik ieder zuurbekje toe dat ze ooit reïncarneren als een Rob of Arthur. Dan pas heeft het leven zin.' – Adjiedj Bakas.

Het Grote Foute Jongens Boek. Deel 2 | Rob Hoogland & Arthur van Amerongen verkrijgbaar vanaf 23 november bij Van der Meulen's Boekhandel aan de Laat 87 in Alkmaar.