Bewoners, ondernemers en gemeente Alkmaar kwamen vrijdag 15 november samen in Het Nieuwe Warenhuis.
Bewoners, ondernemers en gemeente Alkmaar kwamen vrijdag 15 november samen in Het Nieuwe Warenhuis. (Foto: aangeleverd)

Stem mee voor het Beste SDG-idee

ALKMAAR - Bewoners, ondernemers en gemeente Alkmaar kwamen vrijdag 15 november samen in Het Nieuwe Warenhuis om te luisteren naar en te stemmen voor het beste idee van Alkmaar. De negen projecten die werden gepitcht moesten bijdragen aan de Sustainable development goals (kort: SDGs).

Van de negen projecten gingen er drie naar de finale. Het winnende idee wordt geholpen in 2020 gerealiseerd te worden naar een concreet (eind)resultaat. Stemmen kan tot 31 december, de winnaar maken we bekend met oud & nieuw om 12 uur 's middags live op Facebook. De drie projecten waar het publiek op kan stemmen:

'De Rode Draad, No Waste Factory', van Nicolette De Wandeler (Go4tech). Het idee: ondernemers in de nieuwe, nog te creƫren broedplaats De Drukkerij (in Oudorp) laten samenwerken, bijvoorbeeld door duurzaam afval te verwerken en een plek te zijn waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen.

'Coaching in de stadse keukens; van afval naar circulaire producten', van Juf Lotte (Restaurant Stoer). Het idee: "wij gaan voor een sociale, duurzame en circulaire stad door ons te verbinden met onder andere de horeca. Dit doen wij door van sinaasappelschillen afwasmiddel te maken en van gft circulaire producten zoals compost te produceren."

'Klikoknallers, red je restjes', van Marieke van Duin ism Anouk Bouten en Krop-Sla. Het idee: recepten maken voor groente-afval. Zo kun je met wortelloof, aldus Marieke, waanzinnig lekkere dingen maken. En met restjes bloemkool de beste pizzabodem.

Meedoen? Ga naar Facebook InnovatieraadAlkmaar of mail contact@innovatieraadAlkmaar.nl.