De vijf gedecoreerden en de burgemeester bij het gemeentehuis. Maaike Verlaat staat niet op de foto.
De vijf gedecoreerden en de burgemeester bij het gemeentehuis. Maaike Verlaat staat niet op de foto. (Foto: Gemeente Opmeer)

Koninklijke onderscheidingen in Opmeer

OPMEER - Burgemeester Gertjan Nijpels reikte op 26 april Koninklijke onderscheidingen uit aan vijf inwoners van Opmeer.

De decorandi zijn nu Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Ineke Berkhout-Smook uit Spanbroek is als vrijwilliger actief voor de Bonifatiusparochie van Avondwake en uitvaart tot communie en kinderkoor. Verder bij VVS'46 en ze is voorzitter van de Zonnebloem, plaatselijke afdeling.

De verdiensten van Nico van Etten uit hetzelfde dorp liggen op persoonlijke en sociale aandacht voor de mens. Hij is actief voor HOSV, de begraafplaats en begrafenisverenigingen, de wandelsport en vrijwillig chauffeur voor zieken en/of dementen naar dagbesteding.

Spanbroeker Jos Loos is sinds de jaren '80 actief op maatschappelijk en sociaal gebied; vrijwilliger voor de ijsclub, de Kadijkerrun, Lourdesreizen en betrokken bij mensen met een beperking of zwakkeren in de samenleving.

Wilma Smeenk was in haar vorige woonplaats vrijwilliger van WonenPlus Welzijn, de Oranjevereniging, Veilig Verkeer Nederland, de ANBO en de reiscommissie. Sinds 2014 woont zij in Aartswoud en is actief voor Rackmindo en Golf met Pit.

De in Hoogwoud wonende Piet Huisman was tot 1984 meer dan twintig jaar brandweerman en commandant van de vrijwillige brandweer van Hoogwoud. Verdere is/was hij actief voor de kerk en de personenalarmering stichting Welzijn Ouderen.

Twee dagen later werd Maaike Verlaat benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij is vanaf haar 16e actief als vrijwilliger; bij Argos, Zomerpop, Gabberweek, Kinderdorp, Award Opmeer en Tour de Fris.