Samen eten, is elkaar ontmoeten.
Samen eten, is elkaar ontmoeten. (Foto: Shutterstock)

Schuif 's Aan in de gemeente Opmeer gaat weer van start

OPMEER - Het sociale eetproject Schuif 's Aan in de gemeente Opmeer start binnenkort. Iedereen is welkom om aan de schuiven of mensen te ontvangen. Samen eten is elkaar ontmoeten. Men hoeft geen topkok te zijn om zich op te geven als gastgezin. Schuif 's Aan is er voor iedereen en voor alle leeftijden.

Samen eten is elkaar ontmoeten

De vrijwilligers van de Golf met Pit verzorgden voor de eerst in 2012 diverse activiteiten voor de inwoners uit Opmeer van 60 jaar en ouder. Deze activiteiten vinden plaats vanaf 1 oktober tot april. Word ook lid van de vereniging voor slechts 40 euro per seizoen.

Verschillende activiteiten

De deelnemers kunnen zich inschrijven voor diverse onderdelen van het programma, zoals computeren, koken of creatief bezig zijn, zoals schilderen en verschillende losse workshops, onder meer genealogie.

Doe meer aan beweging en ga zwemmen, darten, dansen, wandelen of bezoek een golfclinic. Men kan zich ook aanmelden voor vrijwilligerswerk en helpen bij verschillende organisaties. Zo blijft het sociaal leven in stand en blijven mensen elkaar ontmoeten.

Locaties

De bijeenkomsten worden in diverse locaties gehouden, namelijk in de Vergadelaar, lokaal de Inka's, in één van de ruimtes van de Lindehof in Hoogwoud, De Schakel in Spanbroek en in sporthal de Weyver Hoogwoud.

Workshops

Belangstellenden die zich willen opgeven voor een workshop, kunnen dat het beste in december doen. Leden ontvangen in die maand het nieuwe programmaboekje voor de activiteiten van januari, februari, maart en april 2020.

Bioscoopbezoek

Wie vindt het leuk om eens naar de bioscoop te gaan? In de bioscopen in Hoorn en Schagen draaien speciale middagvoorstellingen. De film wordt vertoond met aangepast geluid. Geen jeugd en kinderen in de zaal. Dit heerlijk uitje wordt één keer per maand op dinsdagmiddag gehouden. De vrijwilligers regelen de reservering en het vervoer.

Handwerken

Kom gezellig elke woensdag van 10.00 tot 11.30 uur handwerken in de Lindehof, Graaf Willemstraat 27 in Hoogwoud. Neem een eigen handwerkje mee. Er is professionele hulp aanwezig om te helpen, als dat nodig is. Of haak kleine inktvisjes voor couveuse baby`s in het ziekenhuis. Neem een haaknaald 2,5 mee.

Wandelclub

Loop zaterdag 5 oktober om 09.30 uur mee met De Abbekerker Wandelclub, onder leiding van Ingrid Glorie. Deelnemers wandelen zo'n 4 tot 5 kilometer. Dat wordt langzaamaan opgebouwd tot 8 kilometer. De startlocatie is Fit en Relax aan de Spanbroekerweg. Geoefende wandelaars starten om 09.00 uur met de 15 kilometer.

Walking handball

Handbalvereniging Meteoor biedt walking handball aan. Sportievelingen spelen vier tegen vier op een klein veld. Niet rennen of springen, gewoon lekker meedoen op maandag 7 oktober van 13.30 tot 14.30 uur op het handbalveld van Meteoor, sportcomplex 't Weyver.

Golfen

Nog niet aangemeld voor de workshop Golf, op golfbaan Regthuys, Limmerschouw 49B in Winkel? Proftrainer Randy Taylor geeft op 4 en 11 oktober les. De eerste les wordt de techniek van de slagen aangeleerd. De les duurt van 15.00 tot 16.00 uur. Tijdens de tweede les van 15.30 tot 17.00 uur gaan de cursisten de baan op.

Keramiek

Op donderdag 14 november start de vierwekelijkse workshop keramiek onder leiding van Emmy en Ria Nelly. Zij laten deelnemers werken met zelfhardende klei in het lokaal van de Inka`s. Vervolgdata op 21, 28 november en 5 december.

Bonbons maken

De workshop Bonbons maken begint maandag 16 december in de keuken bij de Vergadelaar in Hoogwoud. Vorige jaren was dit een héél groot succes. Mis het niet!

Schuif 's Aan

Nog niet als gast opgegeven? Schuif aan voor vier keer een etentje bij iemand thuis. Of doe mee als gastgezin en kook vier keer voor gast(en) thuis. Na elke vier weken wordt een nieuwe match gemaakt tussen een gastgezin en gast. Iedere bezoeker betaalt per keer een klein bedrag aan het kokende gezin. Mocht je iemand slecht ter been zijn, dan zorgt het gastgezin voor gepast vervoer.

Wie eet vaak alleen en houdt van samen eten, mooie gesprekken en maakt graag nieuwe contacten? Een plekje aan de eettafel vrij? Wie vindt het leuk dat regelmatig iemand om tafel aanschuift en gezellig mee-eet? Aanmelden kan nog, bel naar Francien Oud, 06-10578370 of Elly van Kempen, 06-13437189.

Nieuwsgierig wat voor workshops er allemaal gegeven worden? Het overzicht is ook al te vinden op www.golfmetpit.nl.