Iedereen is van harte welkom om op kavels te bieden tijdens de dorpsveiling in Nibbixwoud.
Iedereen is van harte welkom om op kavels te bieden tijdens de dorpsveiling in Nibbixwoud. (Foto: Shutterstock)

'Dorpsveiling met natje en droogje'

NIBBIXWOUD - De Nibbiker dorpsveiling wordt zaterdag 26 oktober voor de derde keer gehouden. "Wij organiseren deze veiling voor alle verenigingen in Nibbixwoud", laat Laurien Schoenmaker van de organisatie weten. "Ook dit jaar in onze fantastische dorpsaccommodatie De Dres, waar wij van een 'natje en een droogje' worden voorzien door Jan Schouten en zijn team. "

'Zet de spullen alvast maar klaar'

Maar voordat het startsein van de veiling gegeven, worden nog de nodige voorbereidingen gedaan. "Wij halen maandag 21 en dinsdag 22 oktober de koopjes op bij de inwoners van Nibbixwoud. Zet de spullen alvast maar klaar, zodat de vrijwilligers er licht werk van hebben."

Feestje

De veiling van 2017 vonden de aanwezigen een feestje op zich. "Ook de maanden erna hebben vele Nibbikkers genoten tijdens het incasseren van de diverse koopjes", zegt Laurien. "En natuurlijk hebben de verenigingen in het dorp geprofiteerd van de geweldige opbrengst van onze dorpsveiling!"

Dit jaar, belooft de organisatie, is het niet anders. "De catalogus, welke al bij u thuis op de mat is gevallen of de komende dagen gaat komen, staat weer bomvol verrassende en lucratieve koopjes."

Kavels

West-Friese taalquiz avond helemaal verzorgd voor vijftig personen.

als VIP komen kijken bij Toneelgroep Cunera

klaverjasavondjes

een schaatsclinic op de ijsbaan de Westfries

een geheel verzorgde walking diner met afterparty

twee business seats in de Ziggo Dome voor een concert naar keuze

Nibbikstock, op een echte festivalcamping.

overheerlijke taarten op afroep, flessen wijn en pondjes paling.

en nog heel veel meer!

Kijk voor alle koopjes in de catalogus.

Vrijwilligers

"Onze dank gaat uit naar de tientallen vrijwilligers die de afgelopen weken weer keihard werkten om dit resultaat te bereiken. En natuurlijk naar al die sponsoren die het organiseren van deze dorpsveiling mogelijk maken."

Spanning

De verenigingen zijn gespannen wie op hun koopjes gaat bieden en hoe hoog de opbrengst voor hen wordt. "U bepaalt natuurlijk hoe hoog de opbrengst voor een vereniging gaat worden. Door op koopjes te bieden en om daarna de munten in de buis voor uw favoriete vereniging te doen. Wanneer u een koopje heeft gekocht krijgt u per 25 euro een munt, welke u in de buis van een vereniging deponeert. Uiteindelijk wordt 10% van de gehele veilingopbrengst verdeeld naar rato van de muntenverdeling in de buizen", legt Laurien uit.

De zaal is vanaf 19.30 uur open en is iedereen van harte welkom. Om precies 20.00 uur beginnen de ervaren afslagers Peter Swart en Richard de Beer met de eerste koopjes.

Vroege vogels

"Voor de vroege vogels hebben wij naast een riante zitplaats, tot 20.30 uur, een gratis kop koffie met wat lekkers en voor de eerste vijftig bezoekers een bakje zomerkoninkjes als bonus. Tevens worden er onder de eerste 75 kavels flink wat tegoedbonnen verloot, zoals vijf tegoedbonnen van Hein Buijs, vijf tegoedbonnen voor een pond gerookte paling en vijf tegoedbon van 25 euro, te besteden aan een koopje op de veilingavond zelf."

Kom en bied

Reden genoeg om op tijd aanwezig te zijn op deze echte Nibbiker avond. Kom dus op tijd naar De Dres, Lange Dres 1 in Nibbixwoud.

"Niet alleen heeft u dan een onvergetelijke avond, maar u steunt door middel van het bieden en kopen de verenigingen in ons dorp", besluit Laurien.

V.l.n.r: Gerard Pronk, burgemeester Nijpels, Gerard Smook en Richard Langedijk.