Hoogwoud in Oorlogsjaren.
Hoogwoud in Oorlogsjaren. (Foto: Heleen van Wiechen)

'Samenwerkingsproject naoorlogse verhalen'

OPMEER - De Tweede Wereldoorlog heeft veel verhalen nagelaten, ook in de gemeente Opmeer. Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding voor heel Nederland volgde op deze verschrikkelijke oorlog. Onder leiding van toneelvereniging Schakels, de theatermakers van Culturele Staten en SJJO, het jeugdwerk in Opmeer, wordt er een theatervoorstelling gemaakt over die naoorlogse verhalen in Opmeer.

Informatieavond 75 jaar vrijheid

De organisatie nodigt iedereen uit om de informatieavond op 13 juni of dinsdag 18 juni bij te wonen. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen Kirsten Dijk en Heleen van Wiechen van Culturele Staten (de makers van onder andere 'Hoogwoud in Oorlogsjaren') in welke vorm de voorstelling ongeveer gegeven wordt en wat de mogelijkheden zijn om aan te sluiten, zowel inhoudelijk (als speler/muzikant) als organisatorisch in de productie van deze voorstelling.

Samenwerkingsproject

"De bedoeling is dat mensen tijdens de informatieavonden hun verhaal vertellen. Wij filteren daar de geschikte verhalen uit die passen in de voorstelling die wij voor ogen hebben. Daar gaan we dieper op in om die te verweven tot één grote uitvoering die meerdere keren wordt gehouden", vertelt Korsten van Dijk. "Maar we zijn ook op zoek naar iemand die wil helpen of andere taken op zich wil nemen. Dit wordt één groot samenwerkingsproject van naoorlogse verhalen."

Welkom

Iedereen is welkom tijdens de informatieavonden. Deze starten om 20.00 uur en zijn rond 22.00 uur afgelopen. Op beide avonden vindt hetzelfde programma plaats, dus kies de avond die het best in uw agenda past. We vinden het prettig om te weten hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten dus graag even een e-mail met uw naam, de datum en het aantal personen naar opmeer75jaarvrij@gmail.com.