Activiteiten Senioren Vereniging NoorderKoggenland

REGIO - De Senioren Vereniging NoorderKoggenland heeft in september twee activiteiten op het programma staan. Dinsdag 10 september wordt een bezoek gebracht aan het Tropenmuseum in Amsterdam en 24 september staat een stadswandeling in Gouda op het programma.

Bezoek aan Tropenmuseum en Gouda

Het Tropenmuseum is een museum over wereldculturen, gevestigd in een rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam-Oost. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Hier zijn verhalen te vinden over universele menselijke thema's zoals rouwen, vieren, versieren, bidden en vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Meer informatie over het museum staat op www.tropenmuseum.nl.

Vertrek is om 10.10 uur uit Hoorn (de hal van het station) naar Amsterdam Muiderpoort. Vandaar is het ongeveer tien minuten lopen naar het Tropenmuseum. Entree is zestien euro (met museumjaarkaart is de toegang gratis). Reis, entree en verteringen zijn voor eigen rekening.

Gouda

Gouda ligt bij de samenvloeiing van de rivieren de Gouwe en Hollandse IJssel. Mede dankzij de binnenvaart over deze rivieren groeide Gouda in de middeleeuwen uit tot een belangrijke stad. In 1272 kreeg de stad stadsrechten en aan het eind van de middeleeuwen was Gouda uitgegroeid tot de vijfde stad van Holland. In de binnenstad is nog altijd een groot aantal historische en monumentale gebouwen te vinden, waarvan het Stadhuis en de Sint-Janskerk waarschijnlijk de beroemdste zijn. De stad staat daarnaast bekend om zijn Goudse kaas, die in de zomer verhandeld wordt op de donderdagse toeristische kaasmarkt. Ten slotte geniet Gouda bekendheid door de fabricage van kaarsen, pijpen, Gouds plateel en stroopwafels.

Vertrek is om 9.40 uur vanaf het station in Hoorn.

Senioren Vereniging NoorderKoggenland is een vereniging voor en door senioren met elke maand een gezellige en informatieve middag en zes maal per jaar een museumbezoek.

Opgeven voor deze activiteiten kan bij Cisca Groeneveld: 0229-201519.