Windstoten bleken storm in glas water?
Windstoten bleken storm in glas water? (Foto: Pixabay Stock)

Evenement liep 'storm'

MEDEMBLIK - Een niet 'in het water gevallen Waterweek in Medemblik', zoals het NHD kopte, maar een geslaagd driedaags evenement waarbij alleen de enorme windstoten zaterdag 10 augustus voor een aanpassing in het programma zorgden. Het liep dus vooral spreekwoordelijk storm.

De traditionele opening van alweer de twaalfde Westfriese Waterweek werd gevormd door 'culinair aan de kade': zo'n 350 gasten genoten van culinaire hoogstandjes aan de Oosterhaven. De muzikale ondersteuning van Paradise zorgde voor een klinkende opening van het weekend.

Veiligheid

De nautische dag had duidelijk te leiden onder de storm en de zware windstoten, maar desondanks ging alles door. Spectaculair was de reddingsoefening met een SAR-helikopter van de Kustwacht en de KNRM-stations Medemblik, Andijk en Den Oever. Opvallend was ook het historische lijnwerp-, en wippertoestel, naast de bekende gasten de Kamper Kogge en het lichtschip Texel. Felle windstoten en aanstormend publiek maakten het lastig om het Oosterhavenconcert van zaterdagavond te laten vervallen. De veiligheid van alles deelnemers en publiek kwam in het geding.

Overleg

Na onderling overleg werd het concert naar zondagavond verplaatst. Met Maaike Widdershoven en KSM werd het een drukbezocht topconcert. Ook door gastoptredens van Sven Reus en Rosmarijn Broers. Puur genieten voor de kleine duizend toeschouwers. Zondagmiddag was de altijd enerverende en boeiende Drakenbootraces met dit jaar voor het eerst een damescompetitie. Kortom, een top Waterweek Medemblik 2019.