Activiteiten in de bibliotheek

MEDEMBLIK - In de bibliotheek, aan de Admiraliteitsweg in Medemblik worden komende tijd diverse activiteiten gehouden.

De Fiepbus staat maandag 7 oktober van 15.15 tot 16.00 uur voor de bibliotheek. Deze negen meter lange verbouwde en vrolijk bestickerde Engelse dubbeldekker biedt jong en oud de gelegenheid van Fiep Westendorps illustraties te genieten. Op de onderste verdieping kunnen in het doolhof de jongsten op avontuur in de wereld van Fiep. In het doolhof zitten spelletjes verstopt voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Op de bovenverdieping kunnen 36 kinderen op de bankjes plaatsnemen en een muzikaal busritje maken! Daarnaast kunnen ze daar boven boekjes lezen, knutselen, films en series gebaseerd op het werk van Fiep Westendorp bekijken.

Agenda

Vrijdag 4 oktober om 10.30 uur: Koffie met Kunst: kleur in de hedendaagse kunst en om 14.30 uur: ontmoet je interne fan door Emma Voerman. Vrijdag 11 oktober om 14.30 uur: Ontdek & Ontmoet: Big Ladies & Skoftig. Maandag 14 oktober om 14.00 uur: inloopuren stamboomonderzoek.

Hulp bij taal

Elke dinsdag van 11.30 tot 13.00 uur helpt een vrijwilliger iemand die de Nederlandse taal wil leren. Samen lezen, samen praten en samen schrijven. Belangstellenden kunnen gewoon binnenlopen.

De vrijwilligerscoach heeft deze dag van 14.00 tot 17.00 uur inloopuur. Wie graag vrijwilligerswerk wil doen, maar niet goed weet hoe die dit moet aanpakken, dan kan de vrijwilligerscoach van Vrijwilligerspunt helpen.

Alle activiteiten staan op www.westfriesebibliotheken.nl/agenda.