Leraren hebben 4 oktober een studiedag.
Leraren hebben 4 oktober een studiedag. (Foto: aangeleverd)

Samen sterk in onderwijs

REGIO - Van twee openbare onderwijsorganisaties in de regio gaan ruim vierduizend leerlingen vrijdag 4 oktober niet naar school, omdat ruim vierhonderd leerkrachten die dag wel naar school gaan. Die dag is het 'De Dag van de Leraar' en hebben de onderwijsprofessionals van Allure en Talent een studiedag.

Vanuit de visie 'samen werken-samen leren' besloten de twee instellingen in het kader van 'De Dag van de Leraar' de handen ineen te slaan om een educatief, uitdagend en toekomstgericht programma samen te stellen in het Van der Valk Hotel Hoorn. "Alles wat de docenten in de masterclasses en lezingen tot zich nemen, zullen zij terug de klas in meenemen", aldus Bert Groenewoud, bestuurder bij Talent. "De Dag van de Leraar is dus eigenlijk indirect voor de leerling."

De wereld verandert in sneltreinvaart en het is belangrijk dat leraren in het onderwijs bij blijven. Kennis, inzicht, methodes en zelfs de werking van het brein komen op deze studiedag aan bod. Odette Meskers, bestuurder bij Allure: "Leerkracht zijn is een vak en het is belangrijk dat het vak wordt onderhouden. Kinderen verdienen het beste onderwijs en dat vraagt van ons kwaliteit en professionaliteit."

"Daarom is het voor onze organisaties van belang om te investeren in onze mensen, onze leerkrachten", vult Groenewoud aan. "De Dag van de Leraar is naast leerzaam ook leuk. Honderden leerkrachten van tientallen locaties ontmoeten en inspireren elkaar."

Krachten bundelen

Niet alleen op de Dag van de Leraar bundelen de twee openbare onderwijsorganisaties de krachten. Los van de scholing op 4 oktober hebben Talent en Allure samen een interne academie opgezet waar zij educatietrajecten voor leerkrachten aanbieden.