Death Valley Metal festival in Everland

WOGNUM - Tijdens de jubileumeditie van Death Valley Metal festival op vrijdag 22 maart, staan een aantal weergaloze metal bands op het podium van jongerencentrum Everland, aan de Sportlaan in Wognum.

Wat te denken van Sitting On Thorns uit Bovenkarspel. Bestaande uit Silvian Groot, Frank Ruiter, Swen Broersen en Frank Mol. Zij spelen een eigen stijl melodische metal/hardrock.

PPTA uit Purmerend. Ze spelen thrash; een mix tussen punk en heavy metal. Bandleden: Mad Dog Marcel, Ravishing Tom Rude, Leon of Doom, Stone Cold Tommie en Cactus Don aka Donkind aka Don.

Anger Machine is een vijfkoppige metalband uit Nederland. Het geluid van de band is modern met een combinatie van groovende stukken met melodisch en harmonisch gitaarspel.

ONKT is een vijfkoppige band uit de omgeving van Alkmaar en speelt Djent. De muziekstijl wijkt af van wat men doorgaans als metal" beschouwd door de polyritmische opbouw van hun muziek. Door gebruik te maken van beduidend laag gestemde gitaren, verschillende lagen in ritmiek en gebruik van samples zorgen ze voor een lekkere headbangende groove.

Meemaken? De deuren van Everland zijn open vanaf 20.30 uur. Entree: 5 euro. De eerste band speelt om 21.00 uur.

Meer informatie, zie www.facebook.nl/jceverland. Dit evenement word mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.