Yvette Vlaar brengt het afscheid van een overledene op een mooie, warme manier in beeld. (Foto: Yvette Vlaar)
Yvette Vlaar brengt het afscheid van een overledene op een mooie, warme manier in beeld. (Foto: Yvette Vlaar) (Foto: Yvette Vlaar)

Afscheidsfotografie door Yvette Vlaar

BENNINGBROEK - We halen alles uit het leven omdat we maar één keer leven, maar we gaan ook maar één keer dood en je kunt het afscheid niet even een keertje overdoen. Elk afscheid is uniek. Door het grote verdriet wat je overspoelt, vervagen de herinneringen aan deze momenten vaak snel.

Niet het verdriet vastleggen, maar liefde

Met respect voor alle betrokkenen kan ik dit afscheid voor je vastleggen. Ik kan bij je thuis komen om liefdevolle foto's te maken bij het afscheid of bij een persoonlijke dienst.

Ook kan ik de afscheidsceremonie, bij een begrafenis of crematie, vastleggen op een integere manier.

Als naaste of nabestaande ben je in beslag genomen door je gevoelens en al het regelwerk. Pas later besef je dat je delen hebt gemist. Ik kan je dan een tastbare herinnering geven aan een verdrietig, maar mooi laatste moment. Zo kan je later terugkijken op een passend afscheid, zonder dat de waardevolle herinneringen vervagen.

Een afscheidsreportage kan uit meerdere momenten bestaan. Van de laatste adem tot aan de asverstrooiing of het plaatsen van het grafmonument. Omdat ik zoveel liefde ontvang, kan ik ook veel liefde geven en juist daardoor die momenten vastleggen die zo waardevol zijn. Herinneringen zitten vaak in de kleinste details verscholen. Ik leg niet het verdriet vast, maar de liefde.

Meer informatie over afscheidsfotografie is te vinden op www.yvettevlaar.nl.