Urban Sketching in Stoommachinemuseum

MEDEMBLIK - 'Urban Sketching' is een tekenstijl die door tienduizenden mensen over de hele wereld beoefend wordt. Urban sketchers tekenen niet uit hun hoofd maar wat ze ter plaatse zien. Dat kan een gebouw zijn of een machine.

Een groot aantal leden van de Nederlandse afdeling tekent 23 maart in en rondom het Nederlands Stoommachinemuseum. Museumbezoekers kijken mee over de schouders van de tekenaars en kinderen kunnen meedoen aan een gratis workshop. Aan het eind van de dag is het resultaat te bewonderen in een 'pop up expositie'. Ter gelegenheid van Wereldwaterdag op 22 maart is het museum 23 en 24 maart bovendien onder stoom! Aan de hand van de Backer & Rueb stoommachine uit 1924, geeft men tekst en uitleg over de werking van het stoomgemaal. Buiten worden de stoom aangedreven zaagmachine en de stoomhijskraan in werking gesteld en gedemonstreerd.

Indien de weersomstandigheden dit toelaten geven vrijwilligers buiten uitleg over de principes van waterbeheersing. Eveneens afhankelijk van het weer is Bubble Events uit Wervershoof aanwezig met waterbubbels waarin stoere kids in een grote waterbal (aangelijnd) een paar minuten over het water van de Kleine Vliet kunnen lopen. Bij slecht weer kunnen zij deelnemen aan de speurtocht en zelf een miniatuur stoommachinemachine onder stoom brengen. Het museum is open om 10.00 uur en is gevestigd aan de Oosterdijk in Medemblik. www.stoommachinemuseum.nl.