Beertje en Buddy zijn op zoek naar leuke baasjes.
Beertje en Buddy zijn op zoek naar leuke baasjes. (Foto: aangeleverd)

Tehuis gezocht voor lieve cavia's

REGIO - Cavia's Beertje en Buddy zijn samen afgegeven bij een kinderboerderij, omdat er niet meer voor hen gezorgd kon worden. Dit was geen optie, want de kinderboerderij heeft geen plek voor tijdelijke opvang. De twee werden netjes daarna gebracht naar de dierenopvang.

Het werd de medewerkers al snel duidelijk dat het twee, wat oudere, beertjes waren, waarschijnlijk broertjes en erg aan elkaar gehecht. Beiden waren wat beschadigd op een oogje en klonken benauwd. Aan de oogjes is niets mee te doen, maar verder gaat het nu prima met ze. Blijkbaar was dit stelletje, net zoals veel cavia's, gevoelig voor houtmot en stoffig hooi. Nu ze op een andere bodembedekking zitten en goed hooi hebben, gaat het prima! Wie heeft er en fijne plek voor dit lieve stel. Ze zijn behoorlijk op mensen gericht, laten zich makkelijk pakken en het lijkt dat ze het zelfs prettig vinden om op schoot te zitten. Maar wel opletten: ze zijn geen kinderspeelgoed!

Wie meer wil weten of kennismaken, kan bellen naar 0224-551818 of kom tijdens de bezoektijden even langs bij DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn. Meer informatie, zie www.dierenasiel-schagen.nl.