Theo Hanzon.
Theo Hanzon. (Foto: aangeleverd)

Landbouwshow Opmeer voor hele gezin

OPMEER - De Landbouwshow Opmeer wordt maandag 5 augustus voor de 110e keer gehouden. Het agrarische evenement waar jaarlijks vele duizenden bezoekers op afkomen op evenemententerrein De Weyver in Opmeer. De eerste maandag van augustus is al die jaren een begrip in West-Friesland. De Landbouwshow is dit jaar opgenomen in de lijst van Immaterieel erfgoed.

Bezoekers vinden hier alle aspecten van het platteland in beeld, geur en gevoel. Theo Hanzon geeft een clinic over het opleiden van paarden en sluit af met een kür op muziek. Het Horseboarding Showteam gaat er een waar spektakel van maken. Met snelheden van ruim 40 km/u worden acrobaten door paarden getrokken op zogenaamde landboards.

Behalve de demonstraties en keuringen van allerlei koeien-, schapen- en geitenrassen, zijn er tal van activiteiten. Kinderen maken kennis met konijntjes, cavia's en kippen in de knuffelhoek. Verder kunnen ze op de springkussens of klimmen op de klimwand, een rondje ponyrijden, knutselen, spelen met enorme bergen Lego en gratis zwemmen in het zwembad naast het evenemententerrein.

Op het terrein staat Mart Schrieken met zijn roofvogels. Hij verzorgt ook een show in ring 2. Hij heeft aandacht voor de torenvalk, slechtvalk, oehoe, kerkuil, buizerd en havik. Ferry Torrez toont zijn reptielen; meterslange slangen en een grote alligator aan het publiek. Ook vogelspinnen zijn van dichtbij te bekijken. Op het Proefplein staan Noord-Hollandse ondernemers met hun streekproducten. De kynologenclub laat zien hoeveel plezier eigenaar en hond aan elkaar beleven. In de hal staat de vogelkooi van VOVOS en museumboerderij de Anloup stelt een expositie samen: Hoeden voor dames en heren.

Meer weten of karten bestellen? Kijk dan op www.landbouwshow-opmeer.nl.