Ondertekening van de auteursrechtovereenkomst door Ted Friethoff (l) en directeur Dirk Dekema van het Westfries Archief.
Ondertekening van de auteursrechtovereenkomst door Ted Friethoff (l) en directeur Dirk Dekema van het Westfries Archief. (Foto: Nancy Holderbeke)

Ted Friethoff draagt collectie over

OPMEER - Fotograaf Ted Friethoff droeg donderdag 4 juli zijn digitale fotocollectie van de gemeente Opmeer over aan het Westfries Archief.

Tijdens een informele bijeenkomst ondertekende hij ook een auteursrecht-overeenkomst om het gebruik van de foto's te regelen. Burgemeester Nijpels hield een kort woordje, waarin hij aangaf dat het belangrijk is dat ook particuliere collecties voor het nageslacht bewaard blijven.

Op de foto's zijn talloze activiteiten in de kernen van de gemeente Opmeer vastgelegd over de periode 2005-2017. De collectie telt ruim 69.000 beelden. Beelden die zonder beperkingen online geplaatst kunnen worden, worden op termijn op de website van het Westfries Archief gepubliceerd en mogen dan vrij gebruikt worden.