Drie kunstenaars tonen hun werk in de Bonifaciuskerk in Medemblik.
Drie kunstenaars tonen hun werk in de Bonifaciuskerk in Medemblik. (Foto: aangeleverd)

Zomerexpositie in Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK - De Commissie Kunst en Cultuur van Stichting Bonifaciuskerk verzorgt van 11 tot en met 31 augustus een zomertentoonstelling. Op deze expositie in de Bonifaciuskerk, Kerkplein 9, worden werken van Jettie van der Zwet, Karin Hoogendoorn en Zenja Cetkovic getoond.

Jettie is autodidact. Vanaf 1995 is ze vormend bezig met klei en was. Geïnspireerd door vrouwen en kinderen geeft ze uitdrukking aan haar gevoel. De beelden van brons en keramiek spreken tot ieders verbeelding. Naast het maken van beelden is Jettie ook een gepassioneerd keramiste met en geheel eigen stijl . In haar atelier geeft ze ook gelegenheid aan anderen om met hun creativiteit aan de slag te gaan. Het is fascinerend om de brede ontwikkeling van haar werk te zien.

Inspiratie uit natuur

Karin is van jongs af aan bezig vorm te geven aan haar creativiteit. Jarenlang is ze werkzaam geweest in het basisonderwijs en heeft ze geprobeerd kinderen te stimuleren in het uiten van hun creativiteit. Zelf is ze, naast schilderen, sinds 2000 intensief bezig met keramiek, zoals handgevormde schalen en dekselpotten die gestookt worden in de pitfire, raku-oven of smoorton. De kunstenaar experimenteert met slib, pigmenten en glazuren om werkstukken een 'mooie huid' te geven. Inspiratie haalt ze vaak uit de natuur met zijn grote verscheidenheid aan vormen en kleuren. Een verweerde muur, een stuk roest of hout wat ze aan het strand vindt, kan zomaar de aanzet zijn tot het bewerken van de huid van de klei. In Medemblik heeft ze achter haar huis een atelier waar ze dagelijks bezig is.

Abstracte kunst

Zenja is opgegroeid met de genen van haar vader Ton van Kesteren. Vaak aanwezig in zijn atelier, hebben de geuren van olieverf en de kleurige penselen haar aangetrokken om de abstracte kunst te beoefenen. De zoektocht die ontstaat bij de eerste penseelstreken en de kleurencombinaties die zich ontwikkelen op het schilderdoek is elke keer weer een spannend proces en een mooie uitdaging. Het geeft haar rust en ontspanning en is een geweldige hobby naast mijn baan als activiteitenbegeleidster in de gehandicaptenzorg.

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Entree is vrij.