Afbeelding

Verfrissende hygiëne, betaalbare luxe

REGIO - In Japan is het de gewoonste zaak van de wereld: een douche-wc die de billen schoon spoelt met water door middel van een uitschuivend sproeiertje. Ook in de Nederlandse cultuur zijn persoonlijke verzorging en hygiëne steeds belangrijker en is de douche-wc in opkomst. Hiermee hoeft men veel minder - of zelfs helemaal niet - te vegen met wc-papier en natte doekjes.

In vergelijking met vegen is reinigen met water veel hygiënischer, zowel voor het onderlichaam als voor de handen.

Beter voor milieu

Het gebruik van een douche-wc heeft ook positieve gevolgen voor het milieu op aarde. In toiletpapier en natte doekjes zitten schadelijke stoffen die in het afvalwater terechtkomen. Wat er niet in komt, hoeft er ook niet uitgehaald te worden.

Met andere woorden: de zuiveringskosten van het afvalwater worden lager. Bovendien wordt door minder papiergebruik aanzienlijk bespaard op bomen en komen productie-, verpakkings- en vervoerskosten van papier te vervallen.

Verfrissend anders, de douche-wc van TECE

Fabrikant TECE heeft de markt zorgvuldig onderzocht en heeft ervaren dat het anders kan. Want hygiënische luxe kan ook betaalbaar zijn. Daarom heeft TECE de douche-wc TECEone ontwikkeld.

Tijdloze design

Wat meteen opvalt is het elegante en tijdloze design van zowel de pot als de geïntegreerde bril. De toiletpot komt in een moderne randloze uitvoering waarin zich door de effectieve wijze van spoelen, nauwelijks vuil en bacteriën kunnen ophopen. Deze rand is bovendien goed bereikbaar en dus makkelijker schoon te houden.

Bij de vormgeving van de wc-bril stond naast ergonomie, hygiëne centraal. Immers, een glad oppervlak zonder smalle openingen en randen is gemakkelijker te reinigen, omdat vuil minder goed kan hechten. Ook dit draagt bij aan meer hygiëne.

Een douche-wc voor iedereen

Een douche-wc geeft een fris, hygiënisch en weldadig gevoel. In vergelijking tot vegen, soms met ruw papier of natte doekjes met chemische bestanddelen, is reiniging met water teder voor de huid. Voor mensen met een gezondheidsprobleem of irritatie in de intieme zone, brengt een douche-wc verlichting.

Uit het oogpunt van zelfredzaamheid is een douche-wc ook ideaal voor ouderen en zorgbehoevenden. En niet te vergeten zwangere vrouwen, kinderen en mensen met een religieuze achtergrond.

Meer informatie is te vinden www.tece.nl.

Hygiëne is erg belangrijk voor een gezin in badkamer en toilet.