In het Inloophuis kunnen deelnemers van de Samenloop voor Hoop, een kaarsenzak maken.
In het Inloophuis kunnen deelnemers van de Samenloop voor Hoop, een kaarsenzak maken. Foto: archief Rodi Media

Samenloop voor Hoop

MEDEMBLIK/BOVENKARSPEL - De Samenloop voor Hoop wordt 14 en 15 september gehouden in het Streekbos in Bovenkarspel. Honderden mensen lopen dan mee en ondersteunen daarmee de vele kankerpatiƫnten die nog in behandeling of genezen zijn, of ze lopen in gedachten mee in liefdevolle herinnering aan een overledene.

Kaarsenzakken versieren voor Samenloop voor Hoop

Hoogtepunt van de Samenloop is de kaarsenzakkenceremonie, waar honderden kaarsenzakken -voorzien van tekeningen of aandoenlijke teksten- het pad vormen en licht geven aan dit bijzonder evenement. Stap voor stap lopen mensen langs de verlichte kaarsenzakken en iedereen is met elkaar verboden door het licht en de bijzondere uitstraling daarvan.

Inloophuis Medemblik is dinsdag 3 en 9 september geopend om de kaarsen zakken te versieren. De kaarsenzakken kosten 5 euro per stuk en de opbrengst is voor de Samenloop. Het versieren kost niets extra. Vrijwilligers van het Inloophuis zorgen voor verf, potloden en overige materiaal. Iedereen mag ook zelf materiaal meenemen en iemand meenemen. De kaarsenzakken zijn ook af te halen, zodat een deelnemer het thuis kan voorzien van eigen gedachten en emoties.

Iedereen is van harte welkom op de Samenloop kaarsenceremonie. Lukt het niet om zelf te gaan, dan wordt de kaarsenzak meegenomen, zodat het kaarsje toch schijn tijdens deze belangrijke dag.

Belangstellenden zijn dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.00 uur welkom in het Inloophuis, Oosterhaven 11 in Medemblik. Opgeven vooraf wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Dat kan via info@inloophuismedemblik.nl.