Medemblikker meesterpianist Ramon van Engelenhoven.
Medemblikker meesterpianist Ramon van Engelenhoven. (Foto: Foppe Schut)

Van Engelenhoven in Groene Kerkje

LAMBERTSCHAAG - Pianist Ramon van Engelenhoven uit Medemblik geeft zondag 8 september om 11.30 uur een benefietconcert in het Groene Kerkje, aan het Noordeinde in Lambertschaag. De opbrengst van het concert komt ten goede aan de restauratie van de historische Bechstein vleugel.

Het instrument stamt uit 1885 en het Groene Kerkje nam de vleugel over in 2017 uit een schenking. Het kampte met achterstallig onderhoud aan zowel het binnenwerk als de kast. In 2018 is het kerkje daarom op zoek gegaan naar fondsen om de restauratie te betalen en daarmee het unieke geluid van deze vleugel te bewaren. Via een subsidie van de gemeente Medemblik en een toezegging van Het Prins Bernard Cultuurfonds is een deel van de begroting nu gedekt. Een ervaren restaurateur is juni dit jaar aan de slag gegaan met de vleugel. Op het moment van het concert is de vleugel voor het eerst in gerestaureerde staat te horen en te zien.

Ramon (1995) sloot in 2017 zijn Bachelor Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer (een 10) en studeert daar momenteel verder in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn. Hij zal in het Kerkje een voorproef spelen van zijn Dutch Classical Talent tournee. Een onafgebroken programma van ongeveer 60 minuten waar hij tussendoor ook vertelt over de muziek. Werken van Chopin en Ravel, maar ook Korngold, De Falla en een nieuwe compositie van Thomas Beije, speciaal voor Ramon geschreven. Na het feestelijke concert zal er koffie en gebak geserveerd worden.

Een kaart reserveren kan via www.hetgroenekerkje.nl en kost 8,50 euro, inclusief koffie en gebak. Abonnees van Klassiek Lambertschaag betalen 15 euro.