Kinderen voorlezen is ontzettend leuk! Doe ook mee!
Kinderen voorlezen is ontzettend leuk! Doe ook mee! (Foto: Adobe Stock)

Bibliotheken zoeken voorlezers

REGIO - De Westfriese bibliotheken* zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen voorlezen in de periode januari tot en met maart 2020 voor maximaal een halfuur per week aan peuters op de kinderopvang. ''We zijn op zoek naar voorlezers voor kinderopvanglocaties in: Enkhuizen, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Opperdoes, Wervershoof en Wijdenes.

Het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang heeft als doel kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar via de kinderopvang met voorlezen en boeken in aanraking te brengen. Voorlezen op locatie vormt onderdeel van dit programma. Een goede voorbereiding wordt aangeboden in de vorm van een workshop, ondersteuning bij het zoeken van geschikte prentenboeken en contact met een ongetwijfeld leuke club van vrijwilligers.

Enthousiast? Meewerken aan het bevorderen van het leesplezier van jonge kinderen? Op dinsdag 15 oktober staat de workshop gepland in de bibliotheek van Hoogkarspel van 09.00 tot 12.30 uur. Aanmelden of vragen over Voorlezen op locatie, neem contact op met Jessica Dip, tel. 0228-743943 of jdip@westfriesebibliotheken.nl.

Aanmelden: uiterlijk voor 1 oktober.