Marian Stroet-Hauwert leert jongeren leren.
Marian Stroet-Hauwert leert jongeren leren. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe 'Ik leer leren' training bij Zooo Leer Ik Beter

WERVERSHOOF - Bij Marian Stroet-Hauwert van Zooo Leer ik Beter start in september een nieuwe 'Ik leer leren' training. Met deze training ontdekken jongeren alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Oftewel jongeren leren hoe te leren.

Leren leren is moeilijker dan gedacht

Want leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en 'goed in je vel zitten' minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

Training

De training is geschikt voor jongeren van 11 tot en met 18 jaar en is handig ter ondersteuning en stimulering op de middelbare school. Ook voor brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat én voor jongeren in het voortgezet onderwijs die op de één of andere manier vastlopen is het heel fijn om te ontdekken hoe het wèl gaat lukken.

Leerstrategie

De 'Ik leer leren' training wordt gegeven in groepjes van maximaal zes jongeren en bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1,5 uur. Elke bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken ze met de gecertificeerde 'Ik leer leren' trainer hun persoonlijke leerstrategie.

Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker.

Ervaring van een deelnemer

"Ik weet door de training nu veel beter wat ik allemaal kan en dat iedereen een andere manier van leren heeft. Ik kan me beter concentreren, omdat ik meer gemotiveerd ben".

Eigen leerplan maken

In de praktijk, aan de Simon Koopmanstraat 83 in Wervershoof, vindt woensdag 11 september van om 19.30 uur een gratis informatie-uurtje plaats over de Ik Leer Leren training.

Iedereen is van harte welkom en kan zich hiervoor aanmelden via marian@zoooleerikbeter.nu.

Kijk voor meer informatie op www.zoooleerikbeter.nu.