In het FunFestijn vindt de prijsuitreiking van de sinterklaaskleurwedstrijd plaats. Artiestpiet maakte de tekening.
In het FunFestijn vindt de prijsuitreiking van de sinterklaaskleurwedstrijd plaats. Artiestpiet maakte de tekening. (Foto: archief Rodi Media)

Doe mee aan de jaarlijkse sinterklaaskleurwedstrijd

MEDEMBLIK - Bij wie stijgt de spanning? Wat voor leuke cadeautjes heeft de Sint meegenomen uit Spanje? Sinterklaas en zijn Pieten komen aanstaand weekend naar Nederland. In de boot liggen duizenden pakjes. En hij heeft vast genoeg cadeautjes mee voor de kinderen in de gemeenten Opmeer en Medemblik.

Knop, plak, kleur of schilder

In de diverse kernen komt de sint langs, zaterdag 16 november vanaf 12.30 uur op de Dorpsweg in Twisk, om 14.00 uur in de jachthaven in Andijk en rond 17.00 uur in de Oosterhaven in Medemblik.

De goedheiligman gaat 17 november vanaf 11.00 uur met een stoet door de kernen van de gemeente Opmeer. Hij is rond 13.00 uur bij de Dres in Nibbixwoud en om 14.00 uur bij het Oosteinde in Oostwoud. Ook de kinderen in Lambertschaag en Abbekerk zegt hij om 12.30 uur gedag. De goedheiligman staat om 13.00 uur paraat in de Boogerd in Wognum en om 11.00 uur op Het Eiland in Wervershoof. Een week later op 23 november zwaait hij om 16.00 uur de kinderen toe op het station in Opperdoes en om 12.00 uur is hij in de Tuinstraat in Benningbroek/Sijbekarspel. Een dag later. op 24 november is hij met zijn Pieten om 13.00 uur op de Tomatenmarkt in Zwaagdijk-Oost.

Prijsuitreiking

De sint krijgt het druk de komende tijd om alle activiteiten, die in beide gemeente worden gehouden, in goede banen te leiden. Hij gaf Artiestpiet de opdracht om een mooie tekening te maken voor de kinderen van 0 tot 9 jaar in Medemblik en Opmeer. Maak er iets moois van en stuur of breng de tekening voor 27 november naar Joyce Haakman, Schepenlaan 41, 1671 TA Medemblik. Vul alle gegevens goed in en zet voor de duidelijkheid op de envelop Medemblikker/Koggenlander.

De pieten hangen alle tekeningen op in het FunFestijn, aan de Randweg in Medemblik, waar de prijsuitreiking op 4 december van 17.00 tot 18.00 uur plaatsvindt in het feestzaaltje. Vloggers Vin en Frank reiken de prijzen uit. Hoe leuk is dat!!! Deze wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Rodi Media De Medemblikker/Koggenlander in samenwerking met FunFestijn en vele sponsors.

Vloggers Frank en Vin reiken alle prijzen uit aan de winnaars.