Home-Start in gemeente Medemblik.
Home-Start in gemeente Medemblik. (Foto: aangeleverd)

Home-Start: steuntje in de rug bij opvoeding

REGIO - Opgroeiende kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar? Druk gezin? Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat alleen niet altijd even makkelijk. Er kunnen moeilijkheden zijn met je kinderen, spanning met je partner, ziekte, weinig contact met familie en vrienden, of … Meestal los je problemen zelf op. Is het nu wat veel? Weet dan dat je er niet alleen voor staat.

Home-Start is thuis in gezinnen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt een dagdeel per week een steuntje in de rug. Een luisterend oor, vertrouwen. Tips over praktische zaken voor jouw gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, advies over administratie, helpen om structuur aan te brengen in huis of het uitbreiden van je netwerk.

Wie thuis (gratis) ondersteuning kan gebruiken en binnen de gemeente Medemblik woont, kan contact opnemen met Christine Samsom, coördinator van Home-Start. Bel. 06-10959288 of e-mail: home-start.west-friesland@humanitas.nl. Meer informatie: www.home-start.nl

Home-Start zoekt enthousiaste, ervaren opvoeders, die het team van vrijwilligers wil versterken. Ondersteun, vanuit je eigen opvoedervaring, een gezin via Home-Start. Een vrijwilliger komt gemiddeld een jaar lang, elke week drie uur bij een gezin thuis. De vrijwilligerstraining bestaat uit zes bijeenkomsten en start eind maart.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Christine Samsom.