Zo komt de nieuwe kantine eruit te zien.
Zo komt de nieuwe kantine eruit te zien. (Foto: aangeleverd)

Startschot NK Inline-skaten

REGIO - Het officiële startschot is vrijdag 22 februari gegeven voor de organisatie van het NK inline-skaten (skeeleren) tijdens het hemelvaartsweekend op 30, 31 mei en 1 juni in Wervershoof en Medemblik door Radboud Inline-skating.

Vrijwilligers gevraagd

Een speciale stuurgroep heeft de organisatorische lijnen uitgezet en het draaiboek ligt klaar. Nu de piste in Wervershoof afgelopen zomer van een speciale snelle coating is voorzien, komt dit voorjaar de gehele Nederlandse top naar Wervershoof om te strijden voor de nationale titels en dat levert hoogstwaarschijnlijk spectaculaire wedstrijden op.In Medemblik wordt een weg-parkoers gereden op de baan aan het Opperdoezerpad 2. Onder de deelnemers zijn veel bekende schaatsers te vinden, uiteraard mengen Medemblikkers Rick en Kay Schipper zich ook in het sprintgeweld.

De organisatie hoopt op vele handen hulp, zodat er met veel vrijwilligers een topevenement wordt neergezet. Help ook mee en stuur een e-mailtje naar info@radboud-inlineskating.nl.

Crowdfunding

Radboud Inline-skating start een crowdfund-actie voor de nieuwe kantine in Medemblik. Het huidige gebouw heeft de skeelervereniging al 24 jaar in gebruik (maar is ouder) en is aan vervanging toe. Er is een gevorderd plan om de voormalige noodkantine van VVW naar Medemblik te verplaatsen, waarbij een grote stap wordt gemaakt in duurzaamheid en toegankelijkheid (rolstoelvriendelijk). Via een crowdfund-actie wil het bestuur de begroting sluitend maken, waarbij als tegenprestatie een beloning staat. Gekozen kan worden voor een sticker of glas met het logo van het NK2019, naamsvermelding of bedrijfslogo op de site, fotokaart van wedstrijdrijders, een vip-bezoek aan het NK of internationaal toernooi of een skate clinic voor uw bedrijf door één van onze wedstrijdrijders.
Meer details over de crowdfunding op www.radboud-inlineskating.nl/crowdfund-actie-kantine-medemblik/.

De vereniging hoopt op veel steun. Aarzel niet en doe mee!