Senioren sporten zich fit met volleybal

MEDEMBLIK - Veel ouderen boven de 50 jaar willen zich nog fit en jong voelen, dat wordt mede bepaald door verantwoord blijven bewegen. Dat een uurtje ontspannen bewegen ook nog eens een prettig gevoel van welzijn geeft en heel gezellig is, is voor sommigen misschien nieuw.

Stichting De Actieve Senioren (DAS) biedt al jaren verantwoorde bewegingsactiviteiten aan voor senioren. Naast de nodige inspanning bieden deze activiteiten vooral ontspanning en plezier. Deelnemers variëren in de leeftijd van 55 tot 75+. De jongere ouderen die starten met één van de DAS-activiteiten zijn positief over het effect ervan. "Ik geniet elke week", zegt een enthousiaste deelnemer, die het volleybal als activiteit koos.

Sporten is gezond

Want door te blijven bewegen worden spieren sterker en de motoriek beter, waardoor men minder snel valt en minder kans loopt om iets te breken. Daarnaast geeft het meer energie en zorgt voor sociale contacten. Volleybal is een ideale bezigheid om dit te bereiken. Alle 55 plussers kunnen op dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur kennismaken met de sport in gymzaal De Munt, aan de Breedstraat in Medemblik. Deelnemers volleyballen enthousiast in twee gemengde teams, die in strijdlust niet voor elkaar onderdoen. Ervaring met volleybal is geen vereiste, ook beginners zijn welkom. Wie het leuk vindt om in teamverband te sporten, om de conditie te verbeteren of op peil te houden in een gezellige sfeer, meer informatie via mevrouw H. Mulder, tel. 0227-542401.