Molen de Lastdrager wordt opgeknapt. Zijn er nog 'vrienden' die willen helpen?
Molen de Lastdrager wordt opgeknapt. Zijn er nog 'vrienden' die willen helpen? (Foto: aangeleverd)

Werkzaamheden Molen de Lastdrager

HOOGWOUD - Molen De Lastdrager gaat een goed jaar tegemoet. Na het winnen van de Molenprijs vorig jaar en de bijdragen via verschillende donaties en subsidies is gestart met de restauratiewerkzaamheden.

Word vriend

Na voorbereidingen en meetwerk door de medewerkers van het molenmakers-bedrijf en het houtwerk klaarmaken in de werkplaats in Oterleek is inmiddels het werk aan de molen zelf in gang gezet. De verwachting is dat de werkzaamheden negen à tien maanden in beslag nemen, alvorens de molen weer compleet is. Het verloop van deze werkzaamheden zijn te volgen op Facebook of www.molendelastdrager.nl.

Het bestuur van de molen heeft plannen om bij de molen een molenaarsverblijf te bouwen met daarin ruimte voor een keukentje en toilet. Onmisbaar als de molen in gebruikt is. Om alle lopende zaken te realiseren is geld nodig en daarvoor doet de stichting een beroep op de mensen om dit jaar vriend van de lastdrager te worden of blijven.

Help de Lastdrager

Een vriend doneert 10 euro per jaar en wie 15 euro stort, ontvangt tevens het blad 'de molenpost'. Geef dit wel even aan bij aanmelding. Elk ander bedrag is natuurlijk ook welkom.

Help het bestaan van de molen en stort een bijdrage op banknummer NL02 RABO 0321068467 van de Stichting Westfriese Molens ten name van De Lastdrager.

Meer weten over het beroep molenaar en/of als er mensen zijn die interesse hebben om een cursus tot molenaar te volgen, neem dan contact op met molenaar Kees Mens, tel. 06-37280644 of via het inschrijfformulier op de website www.molendelastdrager.nl. Ook op deze manier kan de molen de Lastdrager blijven voort bestaan.