Een workshop houwbewerking op De Wegwijzer.
Een workshop houwbewerking op De Wegwijzer. (Foto: aangeleverd)

Leren in De Wegwijzer

OPPERDOES - Basisschool De Wegwijzer, aan de Hazepad 4, heeft eigenaarschap hoog in het vaandel. Alle kinderen zijn in de groep verantwoordelijk voor hun eigen taak, maar worden ook door leerkrachten betrokken in hun ontwikkeling en stellen met de leerkracht haalbare doelen.

Door kinderen vroeg mee te nemen in de verantwoordelijkheid voor hun groei zijn zij enthousiast en gemotiveerd om zichzelf te blijven verbeteren. Eigenaarschap beperkt zich niet alleen tot de grenzen van onze school. Ook door de inzet van bijvoorbeeld onze Goede doelen werkgroep (leerlingen groep 8, ouder en directeur) en de thema's van WNT (Wetenschap, Natuur & Techniek) dragen we ons steentje bij aan onze maatschappij. Elke dag leren we van en met elkaar. We zetten in om elke dag uitdagend te maken, waarbij het aanbod aansluit op wat een kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen en gebruik te maken van de talenten van elk kind. De Wegwijzer is een kleinschalige school en dat willen we behouden. Waarom? Omdat wij groot zijn in kleinschaligheid. En, omdat alle leerkrachten bij ons alle kinderen kennen... echt kennen. Dat vinden wij heel belangrijk.

De Wegwijzer werkt nauw samen met peuterspeelgroep Robbedoes, tevens gevestigd is in het schoolgebouw. Op de peuterspeelgroep doet je kind nieuwe ontdekkingen. Een peuterspeelgroep van Berend Botje is vergelijkbaar met een peuterspeelzaal. De kinderen spelen met spelmateriaal speciaal voor hun leeftijd en doen zo op speelse wijze veel vaardigheden op. Samen zingen, luisteren, dansen, spelen en knutselen; kinderen maken zo contact met andere peuters en medewerkers. Ze raken eraan gewend om in een groep te spelen en door volwassenen begeleid te worden. De stap naar de basisschool is makkelijker.