De leraren van de Jozefschool vinden het gevoelsleven van een kind zeer belangrijk.
De leraren van de Jozefschool vinden het gevoelsleven van een kind zeer belangrijk. (Foto: aangeleverd)

Geborgenheid centraal bij Jozefschool

MEDEMBLIK – De Jozefschool is een middelgrote school gelegen aan de Zandbergen in Medemblik en maakt samen met 22 andere scholen deel uit van Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland.

De school heeft rond de driehonderd leerlingen. Zij zijn verdeeld over twaalf groepen. De verwachting is dat in de komende jaren het leerlingenaantal gelijk blijft of zelfs licht stijgt. De Jozefschool heeft een katholieke identiteit. Dat houdt onder meer in dat het onderwijs uitgaat van christelijke waarden en normen.

Op school worden de kinderen ingedeeld naar hun leeftijd. De leerstof wordt zo mogelijk groepsgewijs aangeboden. Daarbij is in instructie en verwerking ruim aandacht voor de individuele verschillen.

Naast leren vinden de leraren het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan. Zij geven bewust veel aandacht voor het omgaan met elkaar en het gevoelsleven van de kinderen. Ze hechten belang aan het opdoen van kennis, vaardigheden en houdingen. De Jozefschool wil een school zijn waar sfeer, zorg voor het individu en geborgenheid centraal staat.

Meer weten? Ga naar www.jozefschool-medemblik.nl of bezoek de school en vraag naar de schoolgids/schoolkalender.

Kom naar de open dagen op dinsdag 19 maart van 09.00 tot 10.30 uur en woensdag 20 maart van 09.00 tot 10.30 uur