De Hutmut zoekt ruimte

MIDWOUD - Doreth van Dam (27) begon ruim vijf jaar geleden met haar organisatie De Hutmut. Deze non-profit organisatie zamelt goederen in van particulieren en bedrijven, gerelateerd aan gezinnen die geen tot weinig budget hebben. De Midwouder verdeelt deze vervolgens uit aan de mensen die een krappe beurs hebben.

Met een kleine groep vrijwilligers zoekt ze de binnengekomen goederen uit, maakt hier pakketten van en zet ze vervolgens op www.dehutmut.nl. Via een lotingssysteem komt het uiteindelijk bij de juiste personen terecht. Doreth zet zich samen met haar moeder met liefde in voor haar organisatie, die inmiddels op weg is een stichting te worden. Haar Hutmut wordt door veel mensen gevonden. Niet alleen door hen die er gebruik van maken, maar ook door degene die een goede bestemming zoeken voor hun overbodige, nog goede spullen. Wat Doreth niet zelf kan verdelen, gaat naar de voedsel- of kledingbanken of andere instanties, waar zij goede contacten mee heeft.

Doreth is dringend op zoek naar droge, veilige opslagruimte. Alles vanaf circa 25 m² is welkom. Ze komt alleen op afspraak. Wie haar werk een warm hart toedraagt en ruimte heeft, bel Doreth op werkdagen na 16.00 uur en in het weekend op 06-29391570 of stuurt een e-mail naar dehutmut@gmail.com.