G-handballers in Dirk Kuyt Foundation Running Team

NIBBIXWOUD - Het Dirk Kuyt Foundation Running Team doet zaterdag 6 april voor de zesde keer mee aan de Rotterdam City Run. In dat team lopen een aantal G-handballers van Westfriesland/SEW mee, samen met hun begeleiders. De Dirk Kuyt Foundation is voor deze vereniging een vaste sponsor en maakt het mogelijk dat een nationaal toernooi gehouden wordt voor de G-handballers.

De Rotterdam City Run geeft de lopers de kans om de sfeer van de echte Rotterdamse marathon te proeven. Ze rennen 4,2 kilometer over het parkoers van de marathon, welke een dag later wordt gelopen. Van start tot finish worden de lopers aangemoedigd door een groot publiek langs de kant.

Het Dirk Kuyt Foundation Running Team biedt mensen met een beperking de kans om mee te doen aan deze hardloopwedstrijd. Het bestaat uit 150 lopers. Erik Dekker, Stephanie Veeken, Edward Hulsthoff en Nienke Ott zijn al een aantal weken in training om deze wedstrijd te lopen. Het is voor de derde keer dat er spelers van Westfriesland/SEW meelopen. De eerste heer was In 2015. Dat gebeurde in de stromende regen, waarbij het water bijna tot de enkels kwam. Het is toen toch gelukt om de 4,2 km uit te lopen. Dit jaar hoopt het team op droog weer, maar aan de conditie van de spelers ligt het zeker niet.

De nationale kampioenschappen G-handbal worden 14 april gehouden in De Dres in Nibbixwoud. Schrijf het alvast op in de agenda!