Het naastgelegen pand wordt bij het Bakkerijmuseum betrokken. Bewonder de Maquette.
Het naastgelegen pand wordt bij het Bakkerijmuseum betrokken. Bewonder de Maquette. (Foto: aangeleverd)

Diverse activiteiten tijdens Museumweek in Bakkerijmuseum

MEDEMBLIK - Het is de meeste Medemblikkers niet ontgaan dat het Bakkerijmuseum gaat uitbreiden met het naastgelegen pand. Daarvan is alvast een maquette gemaakt in een ouderwetse bakkerstechniek, dragant, van suiker. Deze is tijdens de Museumweek te bewonderen op de uitbreidingslocatie, Nieuwstraat 6. Daar zijn de laatste ontwikkelingen van het plan te zien, inclusief de komende pop-up expositie over de Ringers chocoladefabriek uit Alkmaar.

Nationale Museumweek van 8 tot en met 14 april

Voor alle bezoekende kinderen is er tijdens het weekend van 13 en 14 april de mogelijkheid zelf met cacao te schilderen. Maak een eetbaar schilderij in die oude bakkerstechniek.

Neem zelf een plaatje mee en kijk of het lukt hier een echt eetbaar schilderij van te maken. Het mag net echt of helemaal nep, want dat maakt voor de smaak van het chocolade schilderij toch niet uit.

De goudeerlijke leugen

Voor alle bezoekende volwassenen wordt een nieuwe activiteit gehouden in veel musea. De activiteit De goudeerlijke leugen bestaat uit een rondleiding op papier langs verschillende voorwerpen. Over elk voorwerp worden twee verhalen verteld, waarvan er één waar is. Maar welke is dat dan? Hoe goed zijn bezoekers in het ontdekken van leugens? Bij elk goed antwoord verdient de bezoeker een gouden munt. De munten zijn in te leveren voor een gouden snack: een speculaashart. Door het spelelement wordt de rondleiding interactiever en de beloning zorgt voor een lekkere en feestelijke afsluiting.

Museumuitje

Zo zijn er dus maar liefst drie nieuwe activiteiten speciaal voor de museumweek. Maar omdat het Bakkerijmuseum ook graag behoudt wat goed is, zijn de vrijwilligers, zoals inmiddels traditie is, gehuld in klederdracht. Diverse ambachten worden in het museum gedemonstreerd. Bezoekers van alle leeftijden kunnen op een hele leuke, smakelijke en actieve manier het Bakkerijmuseum meemaken!

Stap eens binnen in de heerlijk ruikende winkel, aan de Nieuwstraat in Medemblik.