Nancy Wagenveld, Yvon Somsen en Tanja Harlaar (beheerder WSP de Lindehof)
Nancy Wagenveld, Yvon Somsen en Tanja Harlaar (beheerder WSP de Lindehof) (Foto: aangeleverd)

Nieuw gezicht wijksteunpunt Lindehof

HOOGWOUD - Wijksteunpunt De Lindehof heeft een nieuwe huisstyle. Te zien aan het nieuwe logo, te lezen en te bekijken op de vernieuwde website www.wspdelindehof.nl.

"Maar is vooral merkbaar wanneer mensen zomaar binnenstappen", zegt Tanja Harlaar, beheerder van het wijksteunpunt. "Bij tijd en wijle lopen hier kinderen, jongeren, volwassenen en ook ouderen rond. De Lindehof werd meestal, soms nu nog, geassocieerd met senioren, maar dat is sinds vorig jaar verleden tijd. Voor alle wijksteunpunten geldt: voor alle inwoners, van jong tot oud, met en zonder beperkingen."

Met de term G'wôon welkom worden bezoekers welkom geheten door Nancy en/of Yvonne. Twee professionals die met ingang van 3 juni de dagbesteding in het wijksteunpunt realiseren. "Ik hoor het de mensen al zeggen: dagopvang, dagbesteding? Die was toch weg? Ja, dat klopt, maar binnenkort weer terug! Met medewerking van de gemeente Opmeer en andere subsidieverleners is het bestuur van de Lindehof erin geslaagd de dagbesteding weer terug te krijgen in de Lindehof. Die is bedoeld voor iedereen die nu al dagbesteding heeft of daarin nog voor enige tijd in aanmerking komt. Maar ook voor eenieder met een beperking of die eenzaam is. Denk ook aan mantelzorgers die ook wel eens tijd voor zichzelf willen. Al geeft bijna niemand van die groep dat aan, we weten dat als je die zorgverlening wilt volhouden, je bij tijd en wijle echt aan jezelf moet denken!"

Wie meer over de dagbesteding wil weten, stapt maandag, woensdag en vrijdag even binnen. Ook is elke donderdagochtend iemand van het Wijkteam aanwezig om op vragen in te gaan. Men kan zich ook aanmelden voor een intakegesprek. "Of ga eens in gesprek als u denkt dat uw partner en/of familielid ervoor in aanmerking komt", meldt Tanja. "Speelt een lichte handicap of eenzaamheid een rol in uw leven? Ook voor wie nog geen indicatie heeft. Stap eens binnen in Wijksteun De Lindehof, Graaf Willemstraat 27 in Hoogwoud.