Emi van Jip (r) vorig jaar in actie met pikeur Caroline Aalbers in Wognum
Emi van Jip (r) vorig jaar in actie met pikeur Caroline Aalbers in Wognum (Foto: aangeleverd)

Eigen paard tijdens kortebaandraverij

WOGNUM - Voor de stichting Kortebaandraverij Wognum wordt de 54e koers over de Kerkstraat mogelijk extra spannend. De organisatie doet mee aan de Super Vrienden-actie van Kortebaandraverijen.nl en is daardoor mede-eigenaar van de paarden Emi van Jip en Gaya Vip. De kans is groot dat één van deze merries op vrijdag 31 mei aan de start verschijnt. De eerste wedstrijden beginnen omstreeks 13.30 uur.

Met de Super Vrienden-actie kan iedereen het hele jaar mede-eigenaar zijn van twee kortebaners, op stal bij trainster Caroline Aalbers. De actie startte vorig jaar met 87 Super Vrienden en het paard Emi van Jip. Dit jaar zijn het er zelfs ruim 130 en heeft de redactie van Kortebaandraverijen.nl ook het paard Gaya Vip in eigendom. De actie heeft als doel om meer mensen te laten voelen hoe het is om eigenaar van een kortebaner te zijn. Bovendien zijn er hierdoor twee extra paarden in het kortebaancircuit, dat vooral in het hoogseizoen wel wat extra deelnemers kan gebruiken.

De Stichting Kortebaandraverij Wognum laat zich met de deelname van zijn beste kant zien en hoopt uiteraard op succes. Vorig jaar kwam Emi van Jip voor de Super Vrienden tot de vijfde plaats op de Kerkstraat. Gaya Vip is nieuw op de kortebaan. Haar kwaliteiten moeten nog worden afgewacht. De pikeur van de paarden is hoogstwaarschijnlijk John Dekker, die vorig jaar in Wognum won met Cattiva Byd. De merrie kreeg echter steeds meer problemen met de startprocedure en is er daarom dit jaar niet bij.

Lindsey Pegram rijdt dit seizoen voor het eerst met de gouden helm, verdiend na haar titel vorig jaar bij de pikeurs. Ook dit jaar heeft ze de beschikking over toppers als Southwind Raptor, Calistokingsdeep en Eliot Charisma. Mogelijk dat één van deze paarden ook in Wognum start. De verwachting is dat ze op de Kerkstraat ook Eyegloss, de nieuwe aanwinst van Fred de Zoete, gaat proberen.

Welke paarden er aan de start komen, is bekend op dinsdag 28 mei. Wanneer de SNDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator. Langs de baan staan twee grote LED-schermen als extra service voor het publiek. Tevens staat er opnieuw een sponsortent langs de baan en kunnen de liefhebbers een weddenschap plaatsen bij Runnerz aan beide kanten van de straat. Ook wordt een kindertoto gehouden. De kinderen van de basisschool kunnen hun formulier ophalen en inleveren bij Keurslagerij Dick Kok en de jeugdvereniging Forever Young. Tegelijk met de kortebaan vindt de kermis plaats. Deze is geopend van donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 2 juni. Informatie specifiek over het evenement staat op www.kortebaanwognum.nl.