Het Nederlands kampioenschap inline skaten wordt 30 mei gehouden op de banen van Wervershoof en Medemblik.
Het Nederlands kampioenschap inline skaten wordt 30 mei gehouden op de banen van Wervershoof en Medemblik. (Foto: Hidde Muije)

Nederlands kampioenschap bij Radboud Inline-skating

REGIO - Met hemelvaart komen de beste inline-skaters van Nederland naar Wervershoof en Medemblik om te strijden om de nationale titels. Het bestuur van Radboud Inline-skating verwacht dat veel leden geselecteerd worden om zich in deze strijd te mengen. Pas na de derde baanwedstrijd op 18 mei in Zwaagwesteinde wordt bekend wie zich hebben geplaatst.

De organisatie is van plan er een mooi sportfeest van te maken en elke dag worden stappen gemaakt om dit te verwezenlijken. De vereniging is voorzien van een professionele schrobmachine, waarmee water bij een eventuele regenbui snel en makkelijk kan worden opgezogen. Ook is een foodtruck vastgelegd. Basisschoolkinderen uit groep 5 en 6 uit de gemeente Medemblik kwamen 14 en 15 mei naar de banen voor een clinic en rijden dan als klas een wedstrijd om de meest gereden (gemiddelde) afstand. De winnaars worden dan 30 mei bekend gemaakt en gehuldigd.

Bedrijven kunnen sponsoren met de Vrienden van het NK-actie, er zijn diverse mogelijkheden. Naast een bedrijfslogo in het programmaboekje, is een logo op een groot ledscherm mogelijk, doeken langs de boarding, naamsvermelding op de website en een reclamebord. De vereniging hoopt genoeg sponsoren te vinden, zodat de gewenste live-stream van alle wedstrijddagen gerealiseerd wordt.

Op de locatie in Medemblik werken elke dag mensen hard aan de nieuwe bestrating en vrijwilligers aan de nieuwe kantine om deze op tijd af te krijgen. Om dit te realiseren is de club op zoek naar geld. Een crowdfundactie hiervoor loopt. Meer informatie op www.radboud-inlineskating.nl en www.nkinline.nl.