Apocriefe geschriften in Verhalen van toen

ABBEKERK - De apocriefe geschriften zijn het onderwerp in de serie 'Verhalen van toen voor mensen van nu' in dit seizoen. De eerste bijeenkomst wordt gehouden op 25 september om 20.00 uur in 't Abbehuisje, aan de Dorpsstraat in Abbekerk. Het onderwerp is dan het evangelie van Thomas.

Apocriefe geschriften zijn geschriften die in de vierde eeuw na Christus buiten de Bijbel zijn gehouden. Er is summiere kennis over het christelijk geloof in de eerste eeuwen.

En de kennis over het geloof in latere eeuwen kwam uit de -partijdige- geschriften van de zogeheten kerkvaders. Na 1945 kwam daar verandering in door de vondst van oude boeken in midden-Egypte.

Inmiddels zijn heel wat van die boeken vertaald, waardoor ze voor een geïnteresseerd publiek toegankelijk werden.De avond duurt tot 21.30 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Bijbel centraal

In de serie 'Verhalen …' staan actuele ontwikkelingen rond de Bijbel centraal. Zij is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415.

Volgende bijeenkomsten vinden plaats op 30 oktober, 27 november, 29 januari, 26 februari en 25 maart.