Deze parelhoender zoekt een gezellig thuis.
Deze parelhoender zoekt een gezellig thuis. (Foto: aangeleverd)

Tehuis gezocht voor parelhoender

REGIO - Het is een niet alledaagse verschijning in de dierenopvang: een parelhoender. Toch zit er eentje op het moment op de Ambachtsdijk in Tuitjenhorn. Deze is in een woonwijk gevonden en is achterna gezeten en gepakt door een hond. Gelukkig is er, behalve wat verloren staartveren, geen schade aan het dier.

En niemand die een parelhoentje mist. Hij, of zij, het is echt niet te zien, zoekt daarom een nieuwe plek. Wel een ruime ren die ook van boven goed afgedicht is, want parelhoenders zijn uitstekende vliegers. Ze kunnen samen met kippen gehouden worden in een ren, mits er natuurlijk voldoende ruimte is.

Ook kunnen parelhoenders behoorlijk geluid maken, zeker als ze denken dat er onraad is of als ze schrikken. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Beter in de veren

Deze 'Pearl' begint beter in het verenpak te zitten en heeft een prachtige witzijden kleur. Ze zien er mooi van lelijkheid uit, zegt men wel eens. Wie heeft er een plek voor deze beauty?

Kennismaken

Wie meer wil weten of kennismaken, kan bellen naar 0224-551818 of kom tijdens de bezoektijden langs in DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn.

Kijk voor meer infwww.dierenasiel-schagen.nl.