Zorgboerderij De Tulp is een oase van rust, maar ook een bron van activiteit.
Zorgboerderij De Tulp is een oase van rust, maar ook een bron van activiteit. (Foto: aangeleverd)

Jubileum zorgboerderij De Tulp in Andijk

ANDIJK - Zorgboerderij De Tulp bestaat alweer tien jaar. In september 2009 openden Yvonne en Anneke Kamper de zorgboerderij voor dagbesteding voor mensen met dementie en mensen met niet aangeboren hersenletsel.

De start tien jaar geleden was ongelooflijk spannend, herinneren Anneke en Yvonne zich. "Zou het aanslaan? Zouden mensen ons weten te vinden?'' Yvonne en Anneke zijn inmiddels tien jaar verder en zijn het er over eens. "Het is een groot succes geworden!", zeggen ze beiden.

Gezellige dag

"Wat is er veel gebeurd de afgelopen tien jaar. Wat begon met twee deelnemers, vier dagen per week, is uitgegroeid tot vijftien deelnemers per dag en dat vijf dagen per week. We richten ons speciaal op mensen met dementie en mensen met niet aangeboren hersenletsel.'' De partners werken ondertussen ook alweer jaren mee. ''Samen met een vaste medewerkster en elf vrijwilligers maken wij van elke dag een gezellige dag.''

Veel activiteiten voor de deelnemers

Begon het tien jaar geleden nog klein met een klein stukje van de broeierij heeft de zorgboerderij nu het gehele perceel tot zijn beschikking. "We hebben een buitentuin, een binnentuin, een biljartruimte, dierenweiden met boerderijdieren! Kortom, het is echt een fantastische plek geworden."

Vernieuwen

De dames zitten niet stil. "Nog steeds zijn we aan het vernieuwen. We hebben ook heel veel toekomstplannen."" Nieuwsgierig geworden? Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. Zaterdag 21 september houdt zorgboerderij De Tulp open huis en viert haar tienjarig bestaan. Van 10.30 tot 15.00 uur staat de koffie klaar.