WonenPlus zoekt chaufeurs.
WonenPlus zoekt chaufeurs. (Foto: Adobe Stock)

WonenPlus zoekt chauffeurs

MEDEMBLIK - WonenPlus, afdeling Medemblik, is op zoek naar rustige en behulpzame chauffeurs. En vrijwilligers die graag tuinieren en tuintjes zelfstandig blijven onderhouden.

Mee & de Wering, daar is WonenPlus een onderdeel van, ondersteunt ouderen, chronische zieken en mantelzorgers bij het langer zelfstandig thuiswonen. Dit doet WonenPlus met praktische activiteiten als helpen bij de administratie, vervoersritten, vriendschappelijke huisbezoeken, kleine klusjes in en om het huis en tuinhulp.

Voor de autoritten en tuinhulp zijn vrijwilligers meer dan welkom. Abonnees melden hun kleine tuintjes aan, deze worden verzorgd door vrijwilligers die WonenPlus dan zoekt. De autoritten variƫren; van een ritje naar het ziekenhuis in Alkmaar of Hoorn, maar ook soms naar Amsterdam. Ook kunnen de ritjes naar de kapper of tandarts gaan. In beide gevallen blijft de chauffeur wachten en rijdt weer samen met de abonnee terug naar huis. De abonnee betaalt de chauffeur een kleine vergoeding van 0,28 cent per kilometer.

De tuinhulp verdient per uur 5 euro, de abonnee betaalt dat.

Welke vrijwilliger wil een kennismakingsgesprek? Bel 088-0075140 of stuur een e-mail naar b.visser@meewering.nl.