Campagnebeeld The Body Shop.
Campagnebeeld The Body Shop. (Foto: Aangeleverd)

Betere wereld met The Body Shop

HEERHUGOWAARD - Een derde van de 1,8 miljard jongeren gaat niet naar school of heeft geen werk. De wereldbevolking bestaat voor de helft uit vrouwen, maar toch is zeventig procent van de mensen in armoede vrouw en verdienen vrouwen bijna de helft minder voor hetzelfde werk dan mannen. Jonge vrouwen zitten drie keer zo vaak zonder opleiding of werk als jonge mannen.

Cosmeticabedrijf werkt samen met Plan International

Dit jaar blijft The Body Shop zeker niet met beide benen op de grond staan. De nieuwe cadeaucollectie is om bij weg te dromen: bad- en bodyproducten in prachtige cadeauverpakkingen, luxe skincaresets en kleine, fijne presentjes. Daarnaast kun je genieten van drie feestelijke productlijnen, speciaal voor kerst 2019: fris en fruitige Juicy Pear, romige Warm Vanilla en fruitig-bloemige Rich Plum.

Kracht van vrouwen

Al vanaf het begin zet The Body Shop zich in voor gelijkheid. Dit jaar staat de hele cadeaucollectie in het teken van de kracht van vrouwen. Op de adventskalenders zijn meisjes en jongens afgebeeld die van een mooie toekomst dromen, en Ms Santa, die op een raket door de lucht zoeft om de dromen van alle kinderen in vervulling te brengen.

Body Shop wil vrouwen hun eigen kracht laten voelen

Plan International

The Body Shop wil vrouwen hun eigen kracht laten voelen. Dit jaar werkt het merk daarom samen met Plan International, een ontwikkelingsorganisatie die opkomt voor kinderrechten, met name gelijke rechten voor meisjes overal ter wereld. Samen willen ze er deze feestdagen voor zorgen dat meisjes naar school kunnen en hun dromen kunnen verwezenlijken.

Inzameling

Wie in december bij The Body Shop winkelt, steunt het streven van Plan International om £ 250.000,- in te zamelen zodat 1.500 meisjes in Indonesië en Brazilië de vaardigheden kunnen leren die ze nodig hebben om werk te vinden of voor zichzelf te beginnen.

The Body Shop is te vinden aan Middenwaard 76b in Heerhugowaard.