Rob Jacobs van North End weet alles van gitaren.
Rob Jacobs van North End weet alles van gitaren. (Foto: Rodi Media)

'Passie voor muziek delen met anderen'

HEERHUGOWAARD - Diny en Rob Jacobs runnen al zo'n 45 jaar met veel plezier muziekwinkel 'North End Music' in Heerhugowaard. Voor gitaren, bassen, versterkers en allerlei accessoires - van snaren tot microfoonkabels - is de winkel aan de Middenweg 225 het juiste adres. "We genieten nog elke dag van ons werk. Wat is een mens nou zonder muziek?"

Rob en Diny Jacobs runnen al 45 jaar North End Music

"We zijn ooit begonnen met lp's en singles", blikt Diny terug. "Daarna werden het cd's, cassettes, videobanden en dvd's. Toen die verkoop sterk begon terug te lopen, besloten we ons te gaan specialiseren in de verkoop van muziekinstrumenten."

Fender

De nadruk ligt daarbij op gitaren in allerlei soorten en maten. Modern en nostalgisch gaan hand in hand. Diny: "Mijn man is gitarist, dus hij weet waar hij over praat. Wij hebben zo'n driehonderd gitaren op voorraad, zowel akoestisch als elektrisch en van kwaliteitsmerken als Fender, Squier, Gretsch, Guild, Hamer, Martin, Music Man en Valencia (en nog veel meer!). Daarnaast hebben we verschillende merken snaren en driekwartgitaartjes voor de jeugd in diverse vrolijke kleuren."

Ukelele

Maar ook voor de momenteel weer erg populaire ukelele, basgitaren, schudeieren, tamboerijnen, drumstokken, standaarden, bladmuziekhouders, versterkers en allerlei accessoires kan men bij North End Music terecht. Diny: "Hebben we het niet staan, dan kunnen we het altijd voor de klant bestellen. Geen enkel probleem! Daarnaast hebben we een ruim aanbod aan vinyl en een beperkte selectie cd's."

Ongedwongen sfeer

De passie voor muziek spat er bij Diny en Rob aan alle kanten van af. Mensen komen graag even in hun winkel om rond te snuffelen. "Even wat uitproberen, in een ongedwongen sfeer, kan bij ons altijd. Lekker met een vers kopje koffie. Niks moet, alles mag." North End Music staat bekend om zijn uitstekende service: Rob doet met alle plezier voor hoe je de snaren op de gitaar zet, zodat de klant dat de volgende keer zelf kan. Veel reparaties voert hij zelf uit en wat hij zelf niet voor elkaar krijgt laat hij doen door erkende vakmensen.

Hoewel zowel hij als Diny de zeventig inmiddels gepasseerd zijn, staat zij nog met alle liefde dagelijks in hun winkel. Diny: "Ons werk is onze hobby. Zolang we het leuk vinden, blijven we dit doen. Wat is er nou mooier dan onze passie voor muziek met anderen te kunnen delen?"

Nog op zoek naar iets leuks voor onder de kerstboom? Bij North End heb je al een setje snaren vanaf € 8,- en een goede Spaanse gitaar voor € 50,-. Meer weten? Kijk op www.northendmusic.nl.